Αρχική » » Δίκη Χρυσή Αυγή - Σχολιασμοί Χρύσας Παπαδοπούλου

Δίκη Χρυσή Αυγή - Σχολιασμοί Χρύσας Παπαδοπούλου

{[['']]}
Πηγή: "Η δίκη της Χρυσής Αυγής" - Εκδοση της "Εφημερίδας των Συντακτών"

Σχολιασμοί Χρύσας Παπαδοπούλου

[Ομάδα συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής οικογένειας Φύσσα, στην οποία μετέχουν και οι Ανδρέας Τζέλλης, Ελευθερία Τομπατζόγλου, Βιολέτα Κουγιάτσου, Ελλάδα Χριστοδούλου]

Α1. Αναγνωστέα κατηγορητηρίου (9.7.2018)

Η Χρυσή Αυγή είναι μία οργάνωση με παρελθόν. Με βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν. Αυτό δεν είναι ένας ισχυρισμός της Πολιτικής Αγωγής, είναι η αλήθεια αποτυπωμένη σε πληθώρα καταδικαστικών αποφάσεων της Δικαιοσύνης, που ανεγνώσθησαν και σε αυτές που θα προσκομίσουμε.

Ενδεικτικά αναφέρω τα Αναγνωστέα 210, 211, 212, τις αποφάσεις δηλαδή σε βάρος του «Περίανδρου», του X. Κουσουμβρή, του Δ. Ζαφειρόπουλου. Η δολοφονία του Π. Φύσσα ήταν το σημείο όπου πρώτη φορά η ελληνική Δικαιοσύνη αναρωτήθηκε εάν όλες αυτές οι βίαιες ενέργειες των μελών της Χρυσής Αυγής ήταν μεμονωμένα, τυχαία περιστατικά, άσχετα μεταξύ τους ή εάν τελούνταν οργανωμένα, συστηματικά, κατ’ εντολή της ηγεσίας, στο πλαίσιο εφαρμογής των καταστατικών αρχών της οργάνωσης Χρυσή Αυγή, δηλαδή του ναζισμού.
Και τα στοιχεία σε βάρος των κατηγορουμένων είναι συντριπτικά. Για να χρησιμοποιήσω τα ακριβή λόγια του κατηγορούμενου Γεωργίου Πατέλη, «στη Χρυσή Αυγή τίποτε δεν γίνεται κατά λάθος».

Θα ξεκινήσω τον σχολιασμό μου αναφορικά με τον ρόλο του Ρουπακιά στη Χρυσή Αυγή. Ο κατηγορούμενος Γεώργιος Ρουπακιάς ήταν μέλος του 5μελούς συμβουλίου της Τοπικής Οργάνωσης (Τ.Ο.) Νίκαιας της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα ήταν ο ταμίας. Αυτό προκύπτει από τα εξής στοιχεία:

- Από το αναγνωστέο 249, ήτοι τον κατάλογο όλων των Τοπικών Οργανώσεων της Χρυσής Αυγής, όπου αναγράφεται η κάθε Τ.Ο., μαζί με το όνομα ή τα ονόματα των υπευθύνων αυτής, το/τα τηλέφωνο-α και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Στην Τ.Ο. Νίκαιας αναγράφονται δίπλα τα ονόματα Γεώργιος Πατέλης/Ρουπακιάς και τα αντίστοιχα τηλέφωνά τους, αυτό που τελειώνει σε 401 του Πατέλη και αυτό που τελειώνει σε 570 του Ρουπακιά. Πρόκειται για ένα επίσημο έγγραφο της Χρυσής Αυγής, με υπογραφές της λογίστριας της οργάνωσης Αγγελικής Γεννατά.

- Από το βίντεο στην εθνικιστική κατασκήνωση της Νέδα (10.8.2013) όπου ο Ρουπακιάς μαζί με Τσακανίκα, Καζαντζόγλου και Πατέλη (όλοι τους, μέλη του 5μελούς Συμβουλίου) ορκίζει νεοσύλλεκτους χρυσαυγίτες. «Εμείς, οι Χρυσαυγίτες είμαστε οι τελευταίοι πιστοί μιας ιδέας, την οποία θα προασπίσουμε μέχρι την τελική νίκη, τον θάνατο. Οπως και να ’χει θα είμαστε στις επάλξεις, στα δύσκολα και στα εύκολα, έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε τις εντολές του Αρχηγού» (Αναγνωστέο 350, Παράρτημα 3.3, βίντεο 1-4).

- Από την ομιλία του Ρουπακιά στην Τ.Ο. Σπάρτης, ως εκπρόσωπος, ως ταμίας της Τ.Ο. Νίκαιας: «Χρυσαυγίτης δε γεννιέσαι, ούτε γίνεσαι, Χρυσαυγίτης πεθαίνεις» (Αναγν. 350, Παράρτ. 3.3, βίντεο 637).

- Από το βίντεο-ομιλία του πυρηνάρχη Σαλαμίνας Μιχάλη Παπαδημητρίου στη Νίκαια, όπου ο Πατέλης κλείνει την ομιλία παραπέμποντας στον Ρουπακιά για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης της Τοπικής (Αναγν. 350, Παράρτ. 3.3, βίντεο 706, από 23:00 έως 24:12). Πατέλης 23:00 καλεί για την Πάρο· 24:05 «όποιος θέλει να συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της τοπικής, στον Ρουπακιά εδώ δίπλα».

- Είναι αμέτρητες οι φωτογραφίες όπου εμφανίζεται ο Ρουπακιάς, με τη στολή Νίκαιας (άσπρο-γκρι παραλλαγή παντελόνι, μαύρο μπλουζάκι Χρυσή Αυγή), με όλο το Τάγμα Εφόδου της Τ.Ο. Νίκαιας, να είναι παντού, σε όλη την Ελλάδα, στην Κόρινθο, στο Αγρίνιο, στα Δερβενάκια, στη Νέδα. Λογικό αυτό, αφού είναι μέλος του 5μελούς συμβουλίου της Τ.Ο. Νίκαιας και ο ταμίας αυτής.

Από το πρόγραμμα της εθνικιστικής κατασκήνωσης στη ΝΕΔΑ που είδαμε στον σκληρό του Τσακανίκα (Αναγν. 376, Παράρτ. 1.3, 127), προκύπτει ότι ο Καζανχζόγλου είναι ο υπεύθυνος πολιτικής δράσης, ο Τσακανίκας ο υπεύθυνος ιδεολογικού και εκπαίδευσης. Είδαμε εξάλλου τις φωτογραφίες και τα βίντεο, όπου ο Τσακανίκας εκπαίδευε όλους τους χρυσαυγίτες στο μποξ.

- Ο Ρουπακιάς είναι ο ταμίας, όπως είδαμε, και η Σκαρπέλη είναι υπεύθυνη πολιτικής οργάνωσης. Αυτό είναι το πενταμελές συμβούλιο της Τ.Ο. Νίκαιας της Χρυσής Αυγής.

Σε κάθε περίπτωση, το Αναγνωστέο 249, το επίσημο έγγραφο της Χρυσής Αυγής, θα αρκούσε και από μόνο του για να αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Ρουπακιάς ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής και μέλος του 5μελούς συμβουλίου της Τ.Ο. Νίκαιας. Αυτό βέβαια το ήξεραν πολύ καλά όσοι κατηγορούμενοι έβγαιναν στα κανάλια και έλεγαν ότι ο Ρουπακιάς ήταν ένας περαστικός από τα γραφεία της Χ.Α. Το ήξεραν ότι ήταν ψέμα.

Οπλα μελών:

Ακούσαμε στα ηχητικά της ΕΥΠ, στο Αναγνωστέο 276, να αποτυπώνεται ο πανικός που επικρατούσε στην οργάνωση μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα και η άμεση κινητοποίησή της, προκειμένου να «καθαριστούν» τα σπίτια των μελών της, δηλαδή να εξαφανίσουν τα όπλα που κατείχαν, αναμένοντας κατ’ οίκον έρευνες από τις αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές.

Παρά την άμεση κινητοποίηση της οργάνωσης να ενημερώσει τα μέλη της ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα, να προσέχουν τι λένε και ότι επίκεινται κατ’ οίκον έρευνες και να καθαρίσουν από όπλα τα σπίτια, πάλι βρίσκονται όπλα. Φανταστείτε τι θα έβρισκαν οι διωκτικές αρχές, αν συλλαμβάνονταν εκείνο το βράδυ της δολοφονίας όλοι οι χρυσαυγίτες που ήταν εκεί και όχι μόνο ο Ρουπακιάς.

Συνοπτικά, ο οπλισμός που βρέθηκε στα χέρια των μελών: Στην οικία του Ρουπακιά, βρέθηκε τέιζερ (Αναγν. 54 και 58), προφανώς ξέχασε να το πετάξει η σύζυγός του.
Στην οικία του Ιωάννη Αγγου (Αναγν. 348), βρέθηκε πτυσσόμενο στιλέτο και 3 μικρού μεγέθους μαχαίρια.
Επίσης οπλισμός βρέθηκε και στην οικία των Γ. Τσακανίκα, Αναστ. Μιχάλαρου, Γ. Πατέλη, Σ. Σαντοριναίου, I. Καζαντζόγλου, Σωτήρη Δεβελέκου (Αναγν. 230), Θ. Μπαρέκα, Β. Πόπορη, I. Λαγού, Γ. Γερμενή.
Οι κατηγορούμενοι Α. Στράτος και Β. Σιατούνης, καταδικασμένοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοφορία-οπλοχρησία για την υπόθεση «Αντίπνοια», είχαν ως όπλα μαχαίρια (Αναγν. 179). Ομοίως, οι κατηγορούμενοι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος, καταδικασμένοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για τη δολοφονία του Σαχζάτ Αουκμάν, με όπλο το μαχαίρι (Αναγν. 187-191).

Θα ήθελα να σταθώ στο Αναγνωστέο με αριθμό 227, ήτοι τη δικογραφία για τους Χάιδα και Δράκο. Ο Δράκος είναι μέλος προσωπικής φρουράς του Μπούκουρα και ανήκει στον πυρήνα της Χρυσής Αυγής Κορίνθου, όπως αναφέρθηκε και στο Αναγνωστέο 434, από τον Παναγιώτη Μανάβη και όπως θα δούμε σε βίντεο που θα προσκομίσει η Πολιτική Αγωγή, όπου ο Μπούκουρας μιλάει για τους ανωτέρω.
Εξάλλου, ο Δράκος εμφανίζεται και σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής για τα Ιμια και σε ομάδα με τον Μπούκουρα (Αναγν. 381, φωτ. 129 και Αναγν. 340, Παράρτ. 1.1, φωτ. 2336). Βρέθηκαν στην κατοχή του 1 πιστόλι ΖΑΣΤΑΒΑ, με γεμιστήρα και 4 φυσίγγια, 1 πτυσσόμενο κλομπ και 1 σουγιάς.

Τα είχαν για αυτοάμυνα είπαν στην απολογία τους. Υπενθυμίζω εδώ την πάγια-καταστατική θέση της Χρυσής Αυγής: «Η μόνη άμυνα για εμάς είναι ο χρόνος ετοιμασίας για την επόμενη επίθεση σε απρόσμενους χώρους και χρόνους» (Αναγν. 327, σκληρός δίσκος, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, Παράρτ. 8.1, 62, δημοσιευμένο άρθρο στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής και Αναγν. 354, X. Παππάς , Παράρτ. 16.3, έγγραφο 181 «ΠΙΣΤΕΥΕ ΥΠΑΚΟΥΕ ΠΟΛΕΜΑ»),

Σκεφτείτε όλες τις φωτογραφίες με όπλα που επιδείχθηκαν, όλων των κατηγορουμένων. Τις φωτογραφίες με τα όπλα στη Νέδα. «Είναι ψεύτικα τα όπλα», «είναι από τα Jumbo» θα ισχυριστεί π υπεράσπιση.
Οπως και να έχει, είναι άνευ ουσίας ο ισχυρισμός, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κατηγορία οπλοκατοχής/ή οπλοφορίας που να στοιχειοθετείται βάσει των απεικονιζόμενων όπλων στις φωτογραφίες. Ακόμα και εάν υποτεθεί ότι είναι ψεύτικα, που δεν είναι, με βάση το πρόγραμμα της εθνικιστικής κατασκήνωσης Νέδα (Αναγν. 376, Παρ. 1.3, έγγραφο 127) που διαβάσαμε, στοιχειοθετείται η εκπαίδευση των μελών στα όπλα και τη σκοποβολή.
Στο υπ’ αριθμ. 5: «Στα μέσα του ποταμού θα πραγματοποιηθούν βολές υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου πολιτικής δράσης Ιωάννη Καζαντζόγλου (προαιρετικό να υπάρχει φούμο)» και 15: «Επιστροφή από τον ποταμό με ακόμα ένα μάθημα σκοποβολής και εκπαίδευσης κάλυψης βολής επίθεσης και άμυνας».

Εχουμε οργανωμένη κατ’ εντολή της ηγεσίας εκπαίδευση των μελών, στον στόχο και στη σκοποβολή, στο. μποξ. Η εκπαίδευση στα όπλα και στο μποξ από τον Τσακανίκα, επαγγελματία μπόξερ, δεν έλαβε χώρα στο πλαίσιο μια εκδρομής, δεν είναι αθλοπαιδιές. Ελαβε χώρα στο πλαίσιο της εθνικιστικής κατασκήνωσης που έγινε στη Νέδα στις 10.8.2013, με εντολή Λαγού, όπως αποδεικνύεται από το μήνυμα 103, που βρέθηκε στο κινητό Κορκοβίλη και είναι στο Αναγνωστέο 382, Παράρτημα 1, ημέρα 26.7.2013, με αποστολέα την Τ.Ο. Νίκαιας. «ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ 69χχχχχχχ ΣΗΜΕΡΑ. ΣΤΙΣ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΛΑΓΟΥ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ». Το τηλέφωνο που αναφέρεται και τελειώνει σε 401 είναι του Γεωργίου Πατέλη.

Η εκπαίδευση του Τάγματος Εφόδου της Τ.Ο. Νίκαιας της Χρυσής Αυγής και η στολή (παραλλαγή άσπρο-μαύρο γκρι και μαύρο μπλουζάκι) δεν ήταν προσωπική επιλογή των κατηγορουμένων, ούτε μόδα. Ηταν ΕΝΤΟΛΗ ΛΑΓΟΥ, όπως προέκυψε από τα αναγνωσθέντα μηνύματα στο κινητό του Κωνσταντίνου Κορκοβίλη όσο και άλλων μελών [ενδεικτικά Αναγν. 359-Κορκοβίλη, Εισερχόμενα, μήνυμα 52, «52. ΚΥΡΙΑΚΗ 24.2.20Ί3 ΚΑΙ ΩΡΑ 15:00 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. ΤΗΛ. ΕΠ:69χχχχχχ. ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΛΑΓΕΣ 22.2.20Ί 3 3:25:45 μ.μ (UTC+0) Τ.Ο.ΝΙΚΑΙΑ»).

Από το ίδιο Αναγνωστέο, κινητό του Κορκοβίλη, είναι σαφές ότι υπήρχαν «νυχτερινές δράσεις» της οργάνωσης Χρυσή Αυγή, για τις οποίες τα μέλη έπρεπε να τηρούν απόλυτη εχεμύθεια [ενδεικτικά: Εισερχόμενα μηνύματα, «ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΩΡΑ 17:30 ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΔΙΑΡΡΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Τ.Ο.ΝΙΚΑΙΑ. 18.3.2013 8:12:46 μ.μ. (UTC+0)»], ενώ στα περισσότερα μηνύματα υπάρχει ρητή αναφορά ότι πρόκειται για «εντολή Λαγού».

Η εκπαίδευση όμως σε όπλα και πολεμικές τέχνες υπάρχει, όχι μόνο στα απλά μέλη, αλλά και στα ανώτερα διευθυντικά μέλη της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, στο Αναγνωστέο 327, σκληρός δίσκος Νικολάου Μιχαλολιάκου, Παράρτημα 1.4, βίντεο 0040, μετά τις εκλογές του 2012, ανακοινώνει τον ρόλο κάθε μέλους «του Κεντρικού Συμβουλίου (ΚΣ), συγγνώμη του Πολιτικού Συμβουλίου (ΠΣ)», κατά τα ακριβή λόγια του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, που μπερδεύει το Κεντρικό Συμβούλιο με το Πολιτικό Συμβούλιο. Βέβαια, ο όρος Κεντρικό Συμβούλιο υπάρχει μόνο στο αληθινό καταστατικό που προσκόμισε ο μάρτυρας Δημήτριος Ψαρράς (Αναγν. 254).

Σε αυτό το βίντεο, λοιπόν, περιγράφονται αρμοδιότητες κάθε μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου. Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι εκπρόσωπος Τύπου και ιδεολογίας και εκπαίδευσης στελεχών, όπως ακριβώς ανακοινώνεται από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής: «Γερμενής υπεύθυνος πολιτικής δράσης [...] Κασιδιάρης, εκπρόσωπος Τύπου, εκπρόσωπος κόμματος, θα αναλάβει το κομμάτι της ιδεολογίας και εκπαίδευσης στελεχών του κόμματος, έχουμε πολύ μεγάλα σχέδια, προς αυτήν την κατεύθυνση [...] Ο συναγωνιστής Λαγός αναλαμβάνει το θέμα Οργάνωση Κινήματος, πώς πρέπει να πορεύεται η οργάνωση». Ο κατηγορούμενος Λαγός είναι επίσης μέλος Πειθαρχικού Συμβουλίου, ο Παναγιώταρος, υπεύθυνος Νοτίων Προαστίων, ενώ το Μέτωπο Νεολαίας υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό.

Ο ρόλος του υπεύθυνου εκπαίδευσης επιβεβαιώνεται από σκληρούς δίσκους. Είδαμε τις φωτογραφίες του Κασιδιάρη, όπου εμφανώς ο Κασιδιάρης εκπαιδεύει άλλους χρυσαυγίτες, με όπλα, σε βολές, στα βουνά, κάνοντας ναζιστικούς χαιρετισμούς (είχαμε επισημάνει φωτογραφίες με τίτλο «BOYNO-trainer-τρέινερ», σε ελληνική μετάφραση εκπαιδευτής).
Δεν ξέρω με ποιον πήγε ή δεν πήγε στρατό ο Ηλίας Κασιδιάρης, το πότε το ξέρουμε, το 2006, σίγουρα δεν πήγε στρατό με την Ουρανία Μιχαλολιάκου (φωτογραφίες εκπαίδευσης Κασιδιάρη): Αναγν. 331, σκληρός δίσκος Ουρανίας Μιχαλολιάκου, Παράρτ. 5.3, Φωτ.: 8, 66, 72, 77, 95, 98, 170, 186, 197, 234, 249, 262, 262, 287, 291 (όλες με ημερομηνία 17.7.2011): εκπαίδευση στα όπλα από Κασιδιάρη.
Οι φωτογραφίες αυτές είναι από την εθνικιστική κατασκήνωση του 2011. Το είχε και πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα της η Χρυσή Αυγή και το είδαμε στον σκληρό του Νικολάου Μιχαλολιάκου, ως εξώφυλλο στην εφημερίδα, και άρθρο μέσα σε αυτό (Αναγν. 327, Παράρτ. 9.1, φωτ. 2327 - εθνικιστική κατασκήνωση από το φύλλο της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή» με ημερομηνία 27.7.2011, σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες από το Παράρτ. 5.3 της Ουρανίας Μιχαλολιάκου, ημερομηνία 17.7.2011).

Οσον αφορά την πλήρη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου: Από το Αναγνωστέο 331, Παράρτημα 2.1 από σκληρό δίσκο Ουρανίας Μιχαλολιάκου, έχουμε την Εγκύκλιο από τον Αρχηγό, που αφορά
τους Γερμενή, Κασιδιάρη, Λαγό, Ματθαιόπουλο της 20.11.2012 που συμπίπτει με το ως άνω βίντεο: «Επίσης, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου είναι οι Συναγωνιστές Ματθαιόπουλος Αρτέμης, ο οποίος ορίζεται ως υπεύθυνος της περιφέρειας του νομού Θεσσαλονίκης και σύνδεσμος μεταξύ της Κεντρικής Διοικήσεως και των Περιφερειών Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Βορείου Αιγαίου.
Ο Συναγωνιστής Τσακίρης Μιχάλης έχει το καθήκον υπευθύνου της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Συναγωνιστής Χρυσομάλλης Νίκος Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Βορείου Αιγαίου. Σε άμεση συνεργασία με το Πολιτικό Συμβούλιο θα είναι οι Συναγωνιστές Παππάς Χρήστος, ο οποίος θα έχει το καθήκον της διευθύνσεως του γραφείου του Γ.Γ., καθώς και ο Συναγωνιστής Βλαχόπουλος Δημήτρης, ο οποίος θα είναι γενικός διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών του Λαϊκού Συνδέσμου».

Ιεραρχία και πειθαρχία

Είδαμε όλα τα βίντεο όπου αναλύεται η σημασία της πειθαρχίας και της ιεραρχίας και υπακοής στον ανώτερο από Γ. Πατέλη, Μ. Παπαδημητρίου, αλλά και ομιλίες όλων σχεδόν των βουλευτών. Είδαμε όλοι το βίντεο του Πατέλη, με αριθμό 153 (Αναγν. 350, Παράρτ. 3.3, βίντεο 153), το περίφημο «ό,τι κινείται, σφάζεται», αλλά μόνο με εντολή Λαγού.
Τι λέει σε αυτό το βίντεο ο Πατέλης; «Αν πάρω το o.k. από τον Λαγό, το κάνουμε. Θα πάει μια ομάδα και θα είναι τούμπανο, απ’ όλα, για να καθαρίσουμε την Παναγίτσα. Ο,τι κινείται, σφάζεται», αλλά μόνο «με εντολή Λαγού».
«Αν από πάνω πούνε όχι», λέει ο Πατέλης στους χρυσαυγίτες, «δε θα πάω. Θα κάτσω σπίτι μου». «Δεν είμαι αυτόνομος, είμαι στη Χρυσή Αυγή, η Χρυσή Αυγή έχει μπει στη ζωή μας και ό,τι μας λένε πρέπει να το κάνουμε». Αυτά λέει ο Πατέλης. «Αν πάρω το o.k., θα σας έρθουν μηνύματα». Αυτό ακριβώς που περιγράφει ο Πατέλης είναι ένας ετοιμοπόλεμος, «κομματικός» μηχανισμός, έτοιμος να επιτεθεί όταν πάρει το «Ο.Κ.» από τον ανώτερο του.

Αυτό ακριβώς έγινε και το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αυτό που περιγράφει ο Πατέλης. Το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου τηρήθηκε απολύτως η ιεραρχία.
Από το Αναγνωστέο 275 και τα συνημμένα παραρτήματα αυτού, προκύπτει ότι από τις 10 το
βράδυ της 17ης.9.2013 και μετά υπάρχει μεγάλη κινητικότητα τηλεφώνων μεταξύ των κατηγορουμένων, αλλεπάλληλες κλήσεις μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα, ο Ιωάννης Αγγος αναγνωρίστηκε από τον Χατζησταμάτη ότι ήταν στους συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες έξω από την καφετέρια «Κοράλλι», μόλις βγήκε η παρέα του Παύλου αλλά και από τους φίλους του Παύλου, ότι ήταν μέσα στο «Κοράλλι».

Οπως φαίνεται από σελίδα 22 και επόμενα του Αναγν. 275, σε συνδυασμό με το διάγραμμα υπ’ αριθμ. 6, ο Αγγος μιλάει από τις 10 το βράδυ και μετά με τους κατηγορουμένους Καλαρίτη, Χρυσαφίτη και Μιχάλαρο.
Με τον Μιχάλαρο μιλάνε από 22.45 και μετά, 4 φορές, καθώς ο Αν. Μιχαλάρος είχε αναγνωρισθεί από τους μάρτυρες Μαντά και Ξυπόλητο, ως ο χρυσαυγίτης που έβγαινε από το «Κοράλλι» την ώρα που οι ίδιοι προσέρχονταν. Οι ανωτέρω με τους οποίους μίλησε ο κατηγορούμενος Ιωάννης Αγγος, είναι όλα μέλη της ασφάλειας της Τοπικής Νίκαιας, όπως εμφαίνεται από το Αναγνωστέο 376, σκληρός δίσκος Γ. Τσακανίκα, Παράρτημα 1.3, 84.doc. Και αφού μιλάνε όλα τα μέλη της ασφάλειας μεταξύ τους, τι κάνει ο Ιωάννης Αγγος; Τηρεί την ιεραρχία. Ενημερώνει τον ανώτερο του, τον Καζαντζόγλου, υπεύθυνο ασφαλείας και υπεύθυνο πολιτικής δράσης. Το μέλος της Τ.Ο. απευθύνεται στο αρμόδιο μέλος του 5μελούς.

Στις 23:^9:20 ο Αγγος τηλεφωνεί στον Καζαντζόγλου στο κινητό του και τον ενημερώνει για την παρουσία του Παύλου Φύσσα (σελ. 23 του Αναγν. 275), εν συνεχεία ο Καζαντζόγλου, στις 23:21 ;01, όπως φαίνεται στη σελ. 35, Διάγραμμα 10 (του κινητού Πατέλη), τηλεφωνεί από το σταθερό του τηλέφωνο στο κινητό του Γ. Πατέλη, πυρηνάρχη της Τ.Ο. Νίκαιας, και μιλάνε για 198 δεύτερα. Το κλείνουν και αμέσως ο πυρηνάρχης Πατέλης τηλεφωνεί στον ανώτερο του, στον περιφερειάρχη και βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγό. Από τη σελ. 103 και Διάγραμμα 29 προκύπτει ότι στις 23:26 τηλεφωνεί ο Πατέλης από το σταθερό του σπιτιού 2 φορές στον Λαγό -χωρίς διάρκεια κλήσης- και στις 23:27 ο περιφερειάρχης και βουλευτής Ιωάννης Λαγός βλέπει τις κλήσεις και παίρνει πίσω τον Πατέλη με διάρκεια κλήσης 63 δεύτερα. [Θυμηθείτε, «Αν πάρω το o.k. από τον Λαγό, θα σας έρθει μήνυμα».]

Και τι κάνει ο Πατέλης αμέσως αφού κλείσει το τηλέφωνο με τον Λαγό; Σχεδόν ένα (1) λεπτό μετά, στέλνει sms, το οποίο όπως φαίνεται από το Ανανωστέο 375 (κινητό τηλέφωνο i-phone του Ιω
Καζαντζόγλου), Παράρτημα 1.1, sms messages, αρ. 702, στάλθηκε από Τ.Ο. Νίκαιας, μαζικά μέσω υπολογιστή, με στοιχεία αποστολής «17.9.13, 8:28:45 μ.μ.: ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΤΟΠΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ ΟΣΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΤΩΡΑ utc +0.» Δεδομένου του ότι πρόκειται για τον μήνα Σεπτέμβριο, όπου ισχύει η θερινή ώρα και με βάση τον αστυνομικό της ΔΕΕ Δημήτριο Αντωνίου, του οποίου η κατάθεση ανεγνώσθη από το δικαστήριο, για τη σωστή ώρα πρέπει να προστεθούν + 3 ώρες, άρα η σωστή ώρα είναι 11:28:46 μ.μ. (23:28:45) και αυτό γιατί στο τέλος υπάρχει η επισήμανση utc +0, άρα δεν έχουν προστεθεί οι 3 ώρες διαφοράς. Μόλις ο Πατέλης έκλεισε το τηλέφωνο με τον ανώτερο του Ιωάννη Λαγό, αμέσως στέλνει μαζικό μήνυμα (sms).

Εχουμε, δηλαδή, απόλυτη τήρηση ιεραρχίας και πειθαρχίας. Το μέλος ασφαλείας απευθύνεται στον υπεύθυνο και μέλος του πενταμελούς συμβουλίου της Τοπικής, αυτός στον γραμματέα-πυρηνάρχη, αυτός στον περιφερειάρχη και βουλευτή κι αμέσως μετά φεύγει το sms. Και βέβαια, με το που φεύγει το sms, ξεκινάνε τα τηλέφωνα μεταξύ των κατηγορουμένων. Υπακούοντας στην εντολή του ανωτέρου τους, τα μέλη συγκεντρώνονται ταχύτατα στην τοπική της Νίκαιας σε προχωρημένη νυχτερινή ώρα και συγκροτείται άμεσα το Τάγμα Εφόδου. Και πηγαίνουν όλοι μαζί, ένα κονβόι αυτοκινήτων και μηχανών των μελών της Χρυσής Αυγής, που είδαμε στις κάμερες ασφαλείας επί της οδού πρώην Τσαλδάρη, νυν Παύλου Φύσσα, έξω από το «Κοράλλι».

Στις 23:49 ο περιφερειάρχης Πειραιά καλεί τον Γ. Πατέλη και στις 23:51 (σελ.105), πριν ξεκινήσει η δολοφονική επίθεση, ο Λαγός στέλνει ένα sms στον Πατέλη και δίνει το τελικό «Ω.Κ.» για την επίθεση. Οπως ακριβώς είδαμε και από τα μηνύματα κατά τη διάρκεια της επίθεσης σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ, ο Λαγός έχει ζωντανή ενημέρωση για την εξέλιξη της επίθεσης.

Από τα Αναγνωστέα 272 και 273, προκύπτει ότι η πρώτη κλήση προς το ΕΚΑΒ έγινε από τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ Χρήστο Δεληγιάννη στις 00:04, οπότε η δολοφονία πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τις 00:04. Ενώ καταγράφονται αλλεπάλληλες κλήσεις μεταξύ των κατηγορούμενων χρυσαυγιτών, πριν και μετά τις 12 το βράδυ, υπάρχει ένα διάστημα λίγο πριν από τη δολοφονία κατά το οποίο επικρατεί απόλυτη σιγή. Αν ανατρέξετε στα σχετικά διαγράμματα δεν υπάρχει καμία κλήση κατηγορουμένων μεταξύ 23:58 (Σαντοριναίος-Αναδιώιης) και 00:04:46 (Δανίκας - Σκάλκος), η επόμενη δε κλήση, μεταξύ απάντων των κατηγορουμένων είναι στις 00:06 (Χρυσαφίτης σε Χρυσαφίτη, Διάγραμμα 5).

Τουλάχιστον για 6 λεπτά κανένας από τους κατηγορουμένους δεν πραγματοποιεί ούτε δέχεται καμία κλήση, γιατί είναι το διάστημα όπου εξελίσσεται η επίθεση, η οποία ολοκληρώθηκε με τη δολοφονία. Μετά τη δολοφονία, βέβαια, τα τηλέφωνα των κατηγορουμένων παίρνουν και πάλι φωτιά. Ο Λαγός δέχεται κλήση από τον κατηγορούμενο Γ. Σταμπέλο στις 00:12, σελ. 106 (Αναγν. 275) και Διάγραμμα 29, ενημερώνεται για το τι έγινε και παίρνει ο Λαγός στις 00.15 στο κινητό του πυρηνάρχη Πατέλη (ίδια σελίδα και διάγραμμα), προκειμένου να ενημερωθεί από τον επικεφαλής του Τάγματος Εφόδου της Νίκαιας, και συνομιλεί μαζί του για 43".

Αμέσως μετά (00:17) ο Ρουπακιάς, ήδη προσαχθείς από τους αστυνομικούς, παίρνει επίσης τον Πατέλη στο κινητό για να τον ενημερώσει (διάρκεια κλήσης 51", σελ. 36 και Διάγραμμα 10). Ρουπακιάς και Πατέλης συνομιλούν άλλες δύο φορές και συγκεκριμένα στις 00.22 (διάρκεια κλήσης 104", σελ. 36, ίδιο διάγραμμα) και στις 00.28 (διάρκεια κλήσης 66", σελ. 37, Διάγραμμα 10). Με το που κλείσει το τηλέφωνο με Ρουπακιά, ο Πατέλης, αφού έχει ενημερωθεί προσωπικά από Ρουπακιά, παίρνει από το σταθερό του πίσω τον περιφερειάρχη του Λαγό (σελ. 106) χωρίς διάρκεια κλήσης, για να μεταβιβάσει τις πληροφορίες που πήρε από τον Ρουπακιά. Ο τελευταίος βλέπει την κλήση και παίρνει πίσω τον Πατέλη, σελ.107, Διάγραμμα 29· 00:30 Λαγός-Πατέλης και συνομιλούν για 139". Τον ενημερώνει ότι ο Ρουπακιάς, το μέλος του Πενταμελούς, συνελήφθη από αστυνομικούς.

Εν συνεχεία ο Λαγός παίρνει τηλέφωνο την Μπενέκη (αυτό δεν μπορεί παρά να μας φέρει στο μυαλό την κλήση του Δεβελέκου προς την κοπέλα του, που της ζητάει να πετάξει τα όπλα, Αναγν. 276, ΔΕ-ΒΕΛΕΚΟΣ, κλήση αριθμός 8860: 18.09.2013, 11:19:08) χωρίς απάντηση και στις 00:34 (σελ. 107 του Αναγν. 275) καλεί τον αριθμό 69χχχχχχχχ (σελ. 111). Στοιχεία είναι Σόφη Αναστασία Ελένη, αλλά, από μια αναζήτηση του αριθμού αυτού στο Διαδίκτυο, προκύπτει ότι είναι ο αριθμός του συνηγόρου Ιωάννη Ζωγράφου (και από δικογραφία φαίνεται αυτό, αν δείτε τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει δώσει ο συνήγορος Ιωάννης Ζωγράφος, στην απολογία Μίχου, pdf 5440, σελίδα 2 ενδεικτικά αλλά και από το Αναγν. 367, sms Λαγού, εισερχόμενα αρ. 158, όπου φαίνεται ότι μιλάνε στις 24.6.13, για επικείμενο δικαστήριο, διάρκειας 157").

Δεν υπάρχει κάποια προηγούμενη επικοινωνία με τον Ζωγράφο εκείνο το βράδυ. Το τηλέφωνο αυτό αποδεικνύει ότι, αφού ενημερώθηκε πλήρως ο περιφερειάρχης Λαγός από τον Πατέλη για τη σύλληψη του Ρουπακιά, ζήτησε τη συνδρομή ενός ποινικολόγου για νομικές συμβουλές. Στις 00:37 ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Μιχαλολιάκος, στέλνει μήνυμα sms στον περιφερειάρχη Πειραιά Λαγό και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, από το προσωπικό κινητό του.
Δεν είναι μια τηλεφωνική γραμμή από τα κεντρικά γραφεία που είναι στο όνομα του Νίκου Μιχαλολιάκου. Είναι το προσωπικό, βουλευτικό κινητό του με τον αριθμό 69χχχχχχχχ. Το προσωπικό κινητό του αρχηγού της Χρυσής Αυγής. Αμέσως ο Λαγός παίρνει πίσω τον Μιχαλολιάκο πάλι, στο προσωπικό του κινητό, με τον οποίο συνομιλεί για 45" (σελ. 107 του Αναγν. 275 και Διάγραμμα 29 συνομιλία Λαγού - Μιχαλολιάκου 00:37).

Δηλαδή, αφού ο Λαγός μίλησε με τον Πατέλη, αφού μίλησε με δικηγόρο της οργάνωσης, μιλάει και με αρχηγό στις 00:37. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει ενημερωθεί μόλις σε 33 λεπτά μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Παύλου Φύσσα. Κι αφού οι κλήσεις έχουν φτάσει μέχρι τον Αρχηγό, μέσα σε μόλις 33 λεπτά (από Ρουπακιά μέχρι Αρχηγό) μετά παίρνουν πλέον την ανάποδη ροή, μέχρι να φτάσουν και πάλι προς τα κάτω, δηλαδή από Αρχηγό μέχρι Ρουπακιά. Βέβαια δεν υπάρχει απευθείας επικοινωνία Ρουπακιά - Λαγού, ούτε Πατέλη - Αρχηγού, γιατί στη Χρυσή Αυγή υπάρχει ιεραρχία. Οι εντολές μεταφέρονται μέσω του Πατέλη και του Λαγού.

Ο Λαγός, που έχει μόλις μιλήσει με τον Μιχαλολιάκο, παίρνει αμέσως στις 00:38 (Αναγν. 275, σελ. 108 και Διάγραμμα 29) πάλι πίσω τον Πατέλη, στον οποίο προφανώς μεταφέρει τις εντολές του Αρχηγού και συνομιλούν για 58". Κι έπειτα ο Πατέλης συνομιλεί με τον κρατούμενο Ρουπακιά στις 00:39, σελ. 38, για 110", ενώ συνομιλούν άλλες 2 φορές στις 00:42 (7") και στη 01:17 (27"), ομοίως σελ. 38 του Αναγν. 275 και Διάγραμμα 10.

Παράλληλα, Λαγός και Πατέλης (σταθερό και κινητό) την υπόλοιπη νύχτα έχουν πλήθος συνομιλιών μεταξύ τους και συγκεκριμένα από τη 01:12 μέχρι και τις 02:44 συνομιλούν 8 φορές (σελ. 46 και 38). Ο Πατέλης φυσικά μέσα στο βράδυ μιλάει και με άλλους κατηγορούμενους χρυσαυγίιες ιης Νίκαιας (Σιαμπέλο, Δήμου, Τσακανίκα, Κομιάνο), (ενδεικτικά σελ. 37, 38 του Αναγν. 275 και Διάγραμμα 10), ενώ το διάστημα 01:26-02:56 ξεχωρίζουν τρεις κλήσεις που έχει δεχτεί από Φακίρ Σαλάμ, ήτοι τον Αναστάσιο Πανταζή, ηγετικό στέλεχος του Πυρήνα Περάματος και κατηγορούμενο για την υπόθεση του ΠΑΜΕ (Αναγν. 275, σελ. 39, Διάγραμμα 10 σε συνδυασμό με σελ. 131, Αναγν. 275, όπου ταυτοποιείται ο συνδρομητής Fakir Salam, με τον χρήστη Αναστάσιο Πανταζή). Δηλαδή, συγκροτείται το Τάγμα Εφόδου κατόπιν εντολής Λαγού, συλλαμβάνεται ο Ρουπακιάς, ενημερώνεται πρώτα ο Λαγός από τον Πατέλη στις 00:15, και στις 00:37 έχει ήδη ενημερωθεί ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Μια διευκρίνιση για το κινητό του Πατέλη. Ο Πατέλης έχει δύο (2) κινητά και ένα σταθερό. Το βασικό κινητό (με περισσότερες κλήσεις) είναι αυτό που τελειώνει σε 401, αυτό το κινητό μόνο δέχεται κλήσεις. Ουδέποτε πραγματοποιεί ούτε μία εξερχόμενη κλήση. Αυτό έχει σημασία, γιατί η ενεργοποίηση της κεραίας του καλούντος είναι αυτή που δίνει το γεωγραφικό στίγμα. Από τη στιγμή που ο Πατέλης από το κινητό που λήγει σε 401 δεν πραγματοποιεί ούτε μία εξερχόμενη κλήση, δεν ενεργοποιεί καμία κεραία. Από τη στιγμή που δεν καλεί κανέναν ο Πατέλης, από το κινητό σε 401, είναι απολύτως αδύνατον να προσδιοριστεί το γεωγραφικό του στίγμα, αλλά και το εάν μετακινήθηκε. Ούτε πού ήταν ούτε και πού πήγε, παρά τα αντίθετα ισχυριζόμενα.

Το άλλο του κινητό, που λήγει σε 808, στέλνει sms και κάνει κλήσεις από τις 00:28 και μετά (σελ. 43, Αναγν. 275 και Διάγραμμα 12). Πριν από τις 00:28 δεν παρουσιάζει καμία κλήση ή μήνυμα. Δηλαδή, από το κινητό που λήγει σε 401, δεν μπορεί να προσδιοριστεί π κεραία κλήσης και κατ’ επέκταση το γεωγραφικό του στίγμα, άρα η τοποθεσία του, γιατί δεν κάνει καμία εξερχόμενη κλήση. Δεδομένου ότι δεν δύναται να προσδιοριστεί το γεωγραφικό του στίγμα, κατά μείζονα λόγο δεν είναι δυνατόν βάσει των πραγματοποιηθεισών κλήσεων να βεβαιωθεί, από αυτό το Αναγνωστέο, εάν ο Πατέλης ήταν ή συνέκλινε στον χώρο της δολοφονίας.
Ωστόσο, από το σταθερό του Πατέλη (Αναγν. 275, σελ. 45) προκύπτει ένα κενό κλήσεων μεταξύ 23:27 και 00:28. Μόλις στέλνει το μήνυμα προς τα μέλη του Τάγματος Εφόδου, σταματάει να παίρνει από το σταθερό, σταματάνε οι άλλοι να τον παίρνουν στο σταθερό και τον παίρνουν στο κινητό, γιατί ο Πατέλης έχει πάει και αυτός στα γραφεία της Τοπικής Νίκαιας, για να ηγηθεί της επίθεσης του Τάγματος Εφόδου. Στις 00:28 έχει γυρίσει ήδη σπίτι του, οπότε και χρησιμοποιεί και πάλι το σταθερό του τηλέφωνο. Η δε παρουσία του Πατέλη στην επίθεση επιβεβαιώνεται και από το Αναγνωστέο 276, τις καταγραφείσες συνομιλίες από την ΕΥΠ.

Και μετά ξεκινάει η συγκάλυψη του εγκλήματος, από την επόμενη μέρα το πρωί, όπως καταδεικνύεται από το Αναγνωστέο 276 (ηχητικά της ΕΥΠ). Στο πλαίσιο αυτό της συγκάλυψης, ο Λαγός (18.9.2013) δίνει εντολή στον Σωτήρη Δεβελέκο, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, να «καθαρίσει» το σπίτι του Θωμά Μπαρέκα από όπλα [είναι ο Μάκης που αναρωτιόνταν οι συνήγοροι υπεράσπισης (συνομιλίες Δεβελέκου, αρ. 8883 και 8884), «έπιασαν τον Μάκη αυτόφωρο, αν έχει κάτι στο σπίτι του, κοιτάχτε να το καθαρίσετε»]. Ο Δεβελέκος μεταφέρει την εντολή σε άλλον χρυσαυγίτη: «Τον Μάκη τον έχουν πιάσει για αυτόφωρο, θέλω να πας στο σπίτι του Μάκη, να χτυπήσεις το κουδούνι και να ρωτήσεις τον πατέρα του αν υπάρχει κάνα μαχαίρι, καμιά μαλακία, να τα πάρεις να φύγεις».

Αρ. κλήσης 8886, ξαναπαίρνει ο Λαγός τον Δεβελέκο: «Σωτήρη καθάρισέ τον, έχει θέμα [...] Ναι, γιατί είναι μαλάκας, ρε φίλε. Εχω ενημερώσει από τις 05:30 το πρωί και πάνε και βρίσκουνε μέσα ένα πτυσσόμενο κλομπ που δεν ήξερε ότι υπάρχει, να πούμε. Εντάξει, προς Θεού τώρα δηλαδή οι άνθρωποι. Ελα, στόκοι τελείως».

Στη συνομιλία 8860, 18.9.2013, ο Δεβελέκος λέει στην κοπέλα του να αδειάσει το σπίτι από το πιστόλι και τους δυναμίτες: «πήγαινε σπίτι σου και άστο... ΑΜΕΣΑ». Για αυτό το λόγο, δεν βρέθηκε το πιστόλι αυτό του Δεβελέκου βέβαια.

Αρ. Κλήσης 8894 ,18.9.2013, 14:57:10, διάρκεια 00:58. Τπν ίδια ώρα, ο Λαγός, ο Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης συνομιλούν τηλεφωνικά και πάλι με τον Δεβελέκο και του δίνουν εντολή, εάν κληθεί στη ΓΑΔΑ, να κάνει ότι δεν ξέρει τον Ρουπακιά

Κασιδιάρης (από το βάθος): Να μην πάει, ρε Γιάννη.

Μιχαλολιάκος: Τι λες; Είναι ύποπτο...

Τελικά του δίνεται η εντολή να πάει και να πει ότι δεν τον ξέρει τον Ρουπακιά και ότι ο ίδιος ασχολείται με το Μέτωπο Νεολαίας. Και γι’ αυτό δεν βρέθηκε τίποτα στα γραφεία, πλην του Πειραιά. Γιατί ο Λαγός είχε ήδη ενημερώσει από τις 5:30 το πρωί να «αδειάσουν» τα γραφεία. Και στο γενικότερο ερώτημα γιατί δεν βρήκαν οι αρχές παραπάνω έγγραφα, στοιχεία κ.λπ„ όπως π.χ. το αληθινό καταστατικό της Χρυσής Αυγής, να υπενθυμίσουμε ότι οι συλλήψεις των βουλευτών έγιναν 10 μέρες μετά τη δολοφονία Φύσσα, και ενώ οι χρυοαυγίτες είχαν ενημέρωση και από δημοσιογράφους και αστυνομικούς ότι επίκεινται συλλήψεις τους.

Επίσης στα pdf 785 και 782, όταν οι αστυνομικοί πήγαν να ερευνήσουν τις οικίες τους, προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι X. Παππάς και Η. Παναγιώταρος, μετακόμισαν από τις μισθωμένες οικίες, λίγες ημέρες πριν από τις 27.9.2013 και συγκεκριμένα στις 22.9.2013 ο Παππάς και στις 21.9.2013 ο Παναγιώταρος.
Μετακόμισαν, ήρθαν φορτηγά και πήραν όλα τα πράγματα που είχαν, και δεν άφησαν κάποια διεύθυνση. Ετυχε 2 βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μετακομίσουν από τις μισθωμένες οικίες τους, 3-4 ημέρες μετά τη δολοφονία και 5-6 ημέρες πριν τις συλλήψεις. Είναι αντιληπτό το τι συνέβη και το πώς οι χρυοαυγίτες «ξεφορτώθηκαν» ενοχοποιητικά στοιχεία.

Γενικά, από το Αναγνωστέο 276, ηχητικά της ΕΥΠ, προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

1) Οι περισσότεροι χρυοαυγίτες -ιδίως αυτοί που είχαν εμπλοκή στη δολοφονία του Παύλου- ήξεραν από την αρχή ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνά τους και πρόσεχαν, ενίοτε δε προσπαθούσαν να περάσουν και «παραπλανητικά» στοιχεία σε σχέση με τα γεγονότα.

2) Προκύπτει η προσπάθεια συγκάλυψης των εγκληματικών δραστηριοτήτων: δίνεται η εντολή να καθαρίσουν τα σπίτια από όπλα και η εντολή να κάνουν ότι δεν ξέρουν τον Ρουπακιά, ως ανεφέρθη ανωτέρω.

3) Πολλοί κατηγορούμενοι πετάνε τις συσκευές τηλεφώνων τους και παίρνουν καινούργια, «καθαρά» κινητά, ενδεικτικά ο Αναδιώτης, όπως προκύπτει από τα ηχητικά (Αναγν. 276, Αναδιώτης, αρ. κλήσης 95 και 96 στις 25.9.2013).

4) Η κλήση υπ’ αριθμ. 188, 23.9.2013, στις 21:11 από Λαγό σε Πατέλη, στα ηχητικά του Πατέλη «η γνώμη που έχω είναι ότι μένεις εδώ και συνεχίζεις κανονικά». Κανένα πρόβλημα για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, δεν διαγράφεσαι, δεν απομακρύνεσαι, μέχρι να δούμε τι έγινε και ένα μέλος του πενταμελούς συμβουλίου της Νίκαιας δολοφόνησε έναν άνθρωπο, μένεις κανονικά στη θέση σου. Παρέχεται πλήρης κάλυψη και στον Πατέλη, εφόσον ο Πατέλης εκείνο το βράδυ εκτελούσε τις εντολές του ανωτέρου του.

5) Προκύπτει η στοχοποίηση του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή.

Ειδικότερα:

- Ηχητικά Δεβελέκου, αρ. 8866, 18.09.2013, 11:59:28: «Ξέρω πολύ καλά ποιος ήταν και τι καπνό φούμαρε, ήταν χωμένος βαθιά», λέει για τον Παύλο.

- Ηχητικά Αποστόλου, αρ. 14390,18.9.2013: ο Φύσσας «ήταν αναρχοάπλυτος», κλήση 14399, «τους ψάχναμε καιρό αυτούς, είναι αυτοί που έχουν το Ρεσάλτο» (αναρχικό στέκι στο Κερατσίνι), κλήση 14426 «το ψάχναμε το μπαστάρδι τόσο καιρό», αναγερόμενος στον Παύλο. Και στην κλήση 14984, επαναλαμβάνει ότι «τους ψάχναμε πολύ καιρό αυτούς στο Κερατσίνι».

Επιβεβαιώνεται έτσι και π κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Γ, που είχε πει ότι το όνομα και το πρόσωπο του Παύλου Φύσσα ήταν γνωστό στην Τοπική της Νίκαιας, καθώς είχε συζητηθεί ως στόχος.

Αλλα στοιχεία από το Αναγνωστέο 276:

- Ηχητικά Δεβελέκος, αρ. 7664: υπαγορεύει την Αναφορά για μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2013, που συντάσσεται για τη μηχανοκίνητη πορεία στον Αλιμο, στις 10.7.2013, όσον αφορά την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο.

- Διαβάσαμε τα sms των Λαγού - Δεβελέκου για τη δολοφονική επίθεση στο ΠΑΜΕ, «Τους μακελέψαμε..» λέει ο Λαγός, ελάχιστα λεπτά μετά την επίθεση και έχουμε και το ηχητικό της συνομιλίας τους με αριθμό 8491, 13.9.2013, στις 00:34:34, όπου συνομιλούν για την επίθεση, που έλαβε χώρα λίγα λεπτά πριν.

- Ο Αποστόλου, βέβαια, περιγράφει και το πώς λειτουργούσε η Χρυσή Αυγή, στην κλήση 14568, όπου διαβάζουν το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» και επιβεβαιώνουν το περιεχόμενο του δημοσιεύματος. «Για να κάνεις κάτι παίρνεις πρώτα το Γιάννη, ο Γιάννης το λέει στον μεγάλο, και αν δώσει το o.k. ο μεγάλος, πας». Και εδώ υπενθυμίζω την κατάθεση του Ηλία Σταύρου, ο οποίος γνώριζε προσωπικά τον Ιωάννη Λαγό: «Ειδικά ο Λαγός δε θα έδινε καμία εντολή, αν δεν ήξερε ότι έχει την έγκριση του Αρχηγού».

Το δυστύχημα για τη Χρυσή Αυγή εκείνο το βράδυ είναι η επ’ αυτοφώρω σύλληψη του Ρουπακιά. Σε καμία άλλη προηγούμενη επίθεση της Χρυσής Αυγής δεν είχαμε επ’ αυτοφώρω σύλληψη δράστη-χρυσαυγίτη. Αυτή είναι η διαφορά με τις προηγούμενες επιθέσεις. Αυτό οφείλεται στο κουράγιο του Παύλου να σταθεί όρθιος για 2 λεπτά μετά το μαχαίρωμα και να υποδείξει στον αστυνομικό της ΔΙΑΣ, X. Δεληγιάννη, τον δολοφόνο του.

Από την κλήση 14392 του Αποστόλου φαίνεται πώς αντιλαμβάνονται οι χρυσαυγίτες τη βία «έκανε κάτι καλό για το κόμμα [ενν. ο Ρουπακιάς] και πήρε πόντους». Στο μυαλό τους, η δολοφονία ενός «εχθρού», ενός αντιφασίστα, είναι κάτι καλό για την οργάνωσή τους. Αυτή η αντίληψη βέβαια δεν συνάδει με ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα -όπως ισχυρίζεται η υπεράσπιση-, αλλά μόνο με μία εγκληματική οργάνωση που εξολοθρεύει τους εχθρούς της.

Οπως ουδόλως συνάδουν τα γραφεία της με γραφεία νόμιμου πολιτικού κόμματος. Αναφέρομαι στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, επί της οδού Μεσογείων, οι φωτογραφίες από το κινητό του Καζαντζόγλου, Αναγν. 375, με αρ. 360 και 362.
Εχουμε υλικά εκρηκτικού μηχανισμού μέσα στα κεντρικά της Μεσογείων, όπου δούλευε ο Καζαντζόγλου. Οπως δεν συνάδουν με συγκεντρώσεις ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος οι φωτογραφίες και τα βίντεο που είδαμε, με στρατιωτική παράταξη ένστολων χρυσαυγιτών, με ασπίδες και κοντάρια στη Νίκαια, υπό την επίβλεψη του Κασιδιάρη στην κεντρική πλατεία, ή με τη στρατιωτική παρέλαση σε παράταξη, ένστολων, με αλεξίσφαιρα και ασυρμάτους μέσα στους δρόμους της Νίκαιας με επικεφαλής τους Πατέλη ή και Λαγό.

Οσον αφορά τις επιλογές της υπεράσπισης

Επέλεξε η υπεράσπιση φωτογραφίες από διανομές τροφίμων της Χρυσής Αυγής, «μόνο για Ελληνες», αιμοδοσίες «μόνο για Ελληνες». Η Χρυσή Αυγή έκανε διανομές τροφίμων στη βάση του φυλετικού διαχωρισμού, μόνο σε Ελληνες, όχι στη βάση της προσφοράς όπως κάνει η Εκκλησία ή οι δήμοι για παράδειγμα. Τι σημαίνει αυτό; Ακυρώνει αυτό τις βίαιες εγκληματικές ενέργειες; Οχι, βέβαια. Από την άλλη, δεν είναι απαραίτητο, για να χαρακτηριστεί μια οργάνωση εγκληματική, να προβαίνει αποκλειστικά και μόνο σε παράνομες ενέργειες. Ούτε βέβαια διαγράφονται οι παράνομες ενέργειες από τη διανομή τροφίμων.

Ενα σχόλιο για το Αναγνωστέο 327, τον σκληρό δίσκο του Μιχαλολιάκου, και τις εκατέρωθεν επιλογές της Πολιτικής Αγωγής και της Υπεράσπισης.

- Το 90% των επιλογών της Πολιτικής Αγωγής ήταν κλειστές συγκεντρώσεις, εντός των γραφείων της Χρυσής Αυγής, όπου υπήρχε απόλυτος έλεγχος των παρευρισκομένων.

- Το 90% των επιλογών της Υπεράσπισης ήταν ανοιχτές συγκεντρώσεις σε πλατείες, χωρίς τη δυνατότητα απόλυτου ελέγχου των πα-ευρισκομένων και συνεντεύξεις σε ξένους δημοσιογράφους.

«Είμαστε η σπορά των ηττημένων του ’45, οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες», μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, το έτος 2012· «Είμαστε Ελληνες εθνικιστές» στους ξένους δημοσιογράφους.
Οι επιλογές της Πολιτικής Αγωγής και της Υπεράσπισης αποτελούν πλήρη απόδειξη του διπλού λόγου της Χρυσής Αυγής προς τα μέλη της αφενός, στον δημόσιο λόγο αφετέρου. Και ως προς την ιδεολογία, από τη μια είμαστε ναζιστές, από την άλλη Ελληνες εθνικιστές. Διπλός λόγος υπάρχει και ως προς τη βία, από τη μια «καταδικάζουμε τη βία, είμαστε νόμιμο πολιτικό κόμμα», από την άλλη οι δηλώσεις του Μιχαλολιάκου (Αναγν. 327, Παράρτ. 13.1, 2various2, 2012-05-27 syndiaskepsicrystalvideo) «Οποιος αλλοδαπός περνούσε έξω από τα γραφεία είτε έτρεχε είτε δεν προλάβαινε να τρέξει», επίσης «Αμα χρειαστεί, θα τα λερώσουμε τα χέρια μας», «Ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του» (βίντεο για το οποίο καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό για το αδίκημα της προτροπής σε βία, απαλλάχτηκε στον δεύτερο βαθμό, αλλά έχει ασκηθεί αίτηση αναίρεσης από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου). Διαβάσαμε και το Αναγν. 422 (σχετικά Ψαρρά), το περίφημο άρθρο «Εθνικιστές ή Ναζί», που εξηγεί ακριβώς τον διπλό λόγο της οργάνωσης.

Αυτός ο διπλός λόγος της Χρυσής Αυγής αναδεικνύει τη διφυή υπόσταση της οργάνωσης, όπως περιγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα: μία εγκληματική οργάνωση με τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Οσον αφορά το αληθινό καταστατικό της Χρυσής Αυγής, που προσκόμισε ο κ. Ψαρράς, η γνησιότητα του οποίου αποδείχτηκε από πλήθος στοιχείων που προσκόμισε η Πολιτική Αγωγή, περιγράφεται και εκεί η διπλή δομή της οργάνωσης.

Είναι προφανές ότι οι κατηγορούμενοι, όσον αφορά το καταστατικό παγιδεύτηκαν στα ψέματά τους και στην αντιφατικότητα των ισχυρισμών τους ενώπιον της Δικαιοσύνης τα τελευταία 5 χρόνια. Και είναι συγκλονιστικό κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Εφέτες, πώς η αποδεικτική διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου, ξεγυμνώνει τους κατηγορουμένους και την οργάνωση από τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, για να αναδείξει αυτό που πραγματικά είναι. Μέλη και διευθυντές μιας οργάνωσης ναζιστικής, με δομή, ιεραρχία, με διάρκεια στον χρόνο που τελούσε οργανωμένες, βίαιες εγκληματικές ενέργειες κατ’ εντολήν και υπό την έγκριση της ηγεσίας, σε βάρος των «εχθρών» της οργάνωσης, κατ’ εφαρμογή της ναζιστικής ιδεολογίας.

Μέλη και διευθυντές μιας οργάνωσης, η οποία οργάνωση, ασκώντας καταχρηστικά το δικαίωμα ίδρυσης κόμματος, ενδύθηκε τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, όχι γιατί πίστευε ή πιστεύει στη Δημοκρατία, ή γιατί ήθελε να εξυπηρετήσει τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος -όπως είδαμε ξεκάθαρες αναφορές στα βίντεο- αλλά έγινε κόμμα, όπως είπε ο Αρχηγός τους, «για να μην μας έχουν στη γωνία και λένε η συμμορία της Χρυσής Αυγής».
Για να εκμεταλλευτεί, δηλαδή, την προστασία του Συντάγματος και τα προνόμια της Δημοκρατίας προς τα πολιτικά κόμματα, με ξεκάθαρο τελικό σκοπό την κατάλυση αυτής, μέσω των οργανωμένων βίαιων εγκληματικών ενεργειών σε βάρος των εχθρών της οργάνωσης.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΙΣΤΟΡΙΑ - ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger