Αρχική » » Δίκη Χρυσής Αυγής - Σχολιασμοί Θανάση Καμπαγιάννη. Μέρος 5ο

Δίκη Χρυσής Αυγής - Σχολιασμοί Θανάση Καμπαγιάννη. Μέρος 5ο

{[['']]}
Εγγραφα και ψηφιακά πειστήρια για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης (9.7.2018)

Μετά την εξέταση των μαρτύρων κατηγορητηρίου και Πολιτικής Αγωγής, το ερώτημα που ετίθετο στο δικαστήριο ήταν αν τα λεγόμενα των μαρτύρων που ήταν καταδικαστικά για την οργάνωση θα επιβεβαιώνονταν από τα αναγνωστέα έγγραφα. Αν δηλαδή το δικαστήριό σας θα διαθέτει μια πολλαπλότητα αποδεικτικών μέσων (μάρτυρες, έγγραφα, ηχητικά, βιντεοληπτικό υλικό κ.λπ.), προκειμένου να σχηματίσει ασφαλή δικανική κρίση.
Η απάντηση που προέκυψε μετά το τέλος της ανάγνωσης είναι η πλήρης επιβεβαίωση τόσο των μαρτυρικών καταθέσεων όσο και του κατηγορητηρίου στο σύνολό του, τόσο για τις επιμέρους συνεκδικαζόμενες πράξεις όσο και για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Το βούλευμα ορίζει τη Χρυσή Αυγή ως εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση (φύλλα 45 και 46). Και το κάνει αυτό, όχι γιατί η εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία είναι ποινικοποιημένη, αλλά γιατί αυτή προσφέρει το βασικό κίνητρο των εγκληματικών πράξεων, που είναι η εξόντωση των αλλόφυλων, των πολιτικών και ιδεολογικών αντιπάλων και των θεωρούμενων ως αντιφρονούντων.
Από τα έγγραφα προέκυψε αναμφίβολα ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εθνικοσοσιαλιστική, μια ναζιστική οργάνωση από το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα.

«Από το ξεκίνημά της»: Τούτο αποδεικνύεται: Από το Καταστατικό που προσκόμισε ο μάρτυρας Δ. Ψαρράς (Αναγνωστέο 254) και την απόλυτη ταύτισή του με τον Εσωτερικό Κώδικα που βρέθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου Χρήστου Παππά στα Ιωάννινα (θα προσκομιστεί στα έγγραφα της Πολιτικής Αγωγής). Από τον ίδιο τον Εσωτερικό Κώδικα. Από τον όρκο του Εθνικοσοσιαλιστή (Αναγν. 259). Από την επιστολή του Χρήστου Παππά εκ μέρους της Χρυσής Αυγής στον ηγέτη των Βαλλονικών Ες Ες Λεόν Ντεγκρέλ (Αναγν. 354, Παππάς, Παράρτ. 17.1, Φωτ. 93).

«Μέχρι σήμερα»: Αυτό, το αν δηλαδή ο εθνικοσοσιαλισμός είναι η παρούσα ιδεολογία της οργάνωσης, ήταν πιο αμφισβητούμενο, προέκυψε όμως αναμφίβολα από την αποδεικτική διαδικασία.

Κι εδώ χρειάζεται η εξής διευκρίνιση: Οταν λέμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση έως σήμερα, δεν εννοούμε ότι είναι «απλώς» μια οργάνωση που αποτελείται από εθνικοσοσιαλιστές. Προφανώς αποτελείται από ηγετικά στελέχη που είναι ναζί, κάτι που αποδείχτηκε όπως στις ακόλουθες περιπτώσεις:

-       Ο Ι. Λαγός και η φωτογραφία με το tattoo με τον ναζιστικό αετό στο στήθος (Αναγν. 363, Μπενέκη, Παράρτ. 1 ,Ί, Φωτ. 11).

- Ο Ηλ. Κασιδιάρης και το tattoo με τη σβάστικα.

- Ο Παν. Ηλιόπουλος και το tatoo «Sieg Heil» (στα ελληνικά: «Ζήτω η Νίκη», Αναγν. 340, Ηλιόπουλος, Παράρτ. 1.1, Φωτ. 154), με έτοιμη τη δικαιολογία ότι «θα πω ότι μου άρεσε π γραμματοσειρά».

- Ο Χρ. Παππάς και το ετήσιο προσκύνημα στο μαυσωλείο του Μουσολίνι (μέχρι και το 2009 είδαμε φωτογραφίες, Αναγν. 354, Παππάς, Παράρτημα 17.1, Φωτ. 57-70 και Αναγν. 357, Παππάς, Παράρτ. 1.1, Φωτ. 25-38) και βέβαια η ανατριχιαστική ανατροφή και εκπαίδευση μικρών παιδιών με το «Χάιλ Χίτλερ» (Αναγν. 357, Παππάς, Παράρτ. 2.2, βίντεο 2, 4, 6, 8).

Οταν, όμως, αναφερόμαστε σε εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση, δεν αναφερόμαστε μόνο στην ιδεολογία των ηγετικών στελεχών της κατ’ άτομο, αλλά εννοούμε την εσωτερική συλλογική λειτουργία της, τις κλειστές κομματικές της εκδηλώσεις, τις ορκωμοσίες της κ.λ.π., στο σήμερα και όχι στο παρελθόν. Για την απόδειξη αυτών, το δικαστήριο διαθέτει πλέον κρίσιμα ντοκουμέντα, τα σημαντικότερα έκτων οποίων είναι:

- Η τελετή ορκωμοσίας των δόκιμων μελών στις 23 Ιουλίου 2011: εθνικοσοσιαλιστικό τυπικό, χαιρετισμοί, παρουσία «Αρχηγού», αναφορές από τον Γερμενή στον «αιώνιο Εβραίο» (δίσκος Μιχαλολιάκου, Αναγν. 327, Παράρτ. 13.3).

- Οι ορκωμοσίες κατά τα θερινά και χειμερινά ηλιοστάσια, όπως προκύπτουν από τα έγγραφα οργάνωσης Θεσσαλονίκης (δίσκος Ουρανίας Μιχαλολιάκου, Αναγν. 331, Παράρτ. 2.1: «για το χειμερινό ηλιοστάσιο ορκίσθηκαν συνολικά έξι συναγωνιστές»),

- Η ορκωμοσία Φουντούλη στις 21.12.2012 με τον Κασιδιάρη και τη σημαία της Βέρμαχτ (κινητό Κασιδιάρη, Αναγν. 329, Παράρτ. 1.2, Φωτ. 23-24). Η γνησιότητα της συγκεκριμένης φωτογραφίας είχε αμφισβητηθεί, αλλά αποδείχθηκε περίτρανα στο δικαστήριο.

- Η εκπαίδευση του εθνικοσοσιαλισμού στα δόκιμα μέλη: για παράδειγμα οι εκθέσεις του Τσακανίκα για την εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία (Αναγν. 331, Ουρανία Μιχαλολιάκου, Παράρτ. 5.2, 0030-0033 και 0078-0081). Αλλά και η εκπαίδευση στη Νέδα (σημαίες των Ες Ες, αλλά και οι νυχτερινές ιδεολογικές ομιλίες και ορκωμοσία, Αναγν. 350, Πατέλης, Παράρτ. 3.3, βίντεο 02-04).

- Οι αλλεπάλληλες ομιλίες και αναφορές του «Αρχηγού» Νικόλαου Μιχαλολιάκου στον εθνικοσοσιαλισμό σε κλειστές ομιλίες και εκδηλώσεις της οργάνωσης (αυτή εξάλλου ήταν η διαφορά με τις επιλογές της υπεράσπισης που προτιμούσε δημόσιες ομιλίες): «Εμείς δεν είμαστε Λεπέν: είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945, οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες» (3.3.2012 στα γραφεία, Αναγν. 327, Παράρτ. 13.3).

Μπορεί από μόνη της η εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία να μην είναι αξιόποινη, αλλά η επιβολή της, όπως διαλαμβάνει το παραπεμπτικό βούλευμα, σημαίνει την άσκηση βίας και την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Οσον αφορά tn δολοφονία Φύσσα (17-18.9.2013):

Οι μάρτυρες είχαν μιλήσει για οργανωμένη επίθεση. Για παράδειγμα, ο μάρτυρας Χατζησταμάτης είχε μιλήσει για τον βηματισμό των επιτιθέμενων από την Κεφαλληνίας με τη χαρακτηριστική φράση: «Ολοι έχουμε πάει στρατό, αυτό το πράγμα πετυχαίνεται μόνο με εκπαίδευση». Εχουμε την τύχη να διαθέτουμε υλικό για το πώς επιτεύχθηκε αυτή η οργάνωση και ο συντονισμός της ομάδας κρούσης που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.

Ξεκαθαρίστηκε κατ’ αρχάς ότι δράστης της ανθρωποκτονίας ήταν η «Ασφάλεια» της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας: τα ονόματα των κατηγορούμενων υπάρχουν σε λίστα, πριν γίνει το έγκλημα! [βλ. Αναγν. 376, Τσακανίκας, Παράρτ. 1.3, doc 84, όπου αναφέρονται: «Καζαντζόγλου, Τσορβάς Ν., Αγγος, Μιχάλαρος, Κορκοβίλης, Σταμπέλος, Τσορβάς Θ., Καλαρίτης... αναπληρωματικοί Αριστοτέλης (σ.α: Χρυσαφίτης), Διονύσης (σ.α: Αγιοβλασίτης)»]. Αν προστεθούν και ο Πατέλης, ο Τσακανίκας και ο Ρουπακιάς που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα της «Ασφάλειας», γιατί είναι μέλη του πενταμελούς οργάνου, καταγράφονται σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Φύσσα. Πρόκειται για ομάδα οργανωμένη, εκπαιδευμένη, ορκισμένη, όπως προέκυψε:

- Από τις νυχτερινές διαβιώσεις στη Σαλαμίνα (Αναγν. 378, Πατέλης-Σκαρπέλη, Παράρτ. Ρ11, ρΐ .1, Φωτ. 4720-4753).

- Από το πρόγραμμα της Νέδας (φούμο, σκοποβολή, βλ. Αναγν. 376, Τσακανίκας, Παράρτ. 1.3, doc 127).


- Από το πλήθος των δράσεων στις οποίες εικονίζειαι.

Πρόκειται για ομάδα στρατιωτικά οργανωμένη: όχι μόνο με παντελόνια παραλλαγής («πόλεως», όπως αποκαλούνται), αλλά και «αναφορόχαρτα» (περιέχονται στον σκληρό δίσκο Τσακανίκα, Αναγν. 376, Παράρτ. 1.3, doc 6, 12 ενδεικτικά). Η στρατιωτικοποίηση προκύπτει και από σχετική σημείωση στο κινητό Καζαντζόγλου (Αναγν. 375, Παράρτ. 1.1, notes 3.6) για ύπαρξη «p.m.r.» στο πλαίσιο της «Ασφάλειας» της Νίκαιας, δηλαδή ασυρμάτων.

Εχουμε ακόμα την τύχη να διαθέτουμε βίντεο μιας συνεδρίασης της «Ασφάλειας» στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας, το περίφημο «Ο,τι κινείται σφάζεται» (Αναγν. 350, Πατέλης, Παράρτ. 3.3, βίντεο 153). Αλλά «μόνο με εντολή Λαγού», όπως προκύπτει εξάλλου και από τα μηνύματα στο κινητό του κατηγορούμενου Κορκοβίλη (Αναγν. 359, εισερχόμενα, sms 25, 37, 77, κ,λπ.). Προέκυψαν, τέλος, άλλα δύο κρίσιμα στοιχεία:

1. Η απόπειρα συγκάλυψης μετά τη δολοφονία: «καθάρισμα» των σπιτιών από όπλα κατ’ εντολήν Λαγού (Αναγν. 276, Δεβελέκος, αρ. κλήσης 8886,18.9.2013,14:41:58), συνομιλίες Λαγού με Πατέλη στο πλαίσιο της συγκάλυψης («Πες ειλικρινά να ξέρουμε τι θα πούμε», Αναγν. 276, Πατέλης, κλήση 28, 19.9.2013, 18:49:22, απομαγνητοφωνημένη συνομιλία, pdf 937) και η τηλεφωνική συνομιλία Λαγού με Δεβελέκο για το αν θα πάει για αναγνώριση του Ρουπακιά, ενώ στο βάθος ακούγονται οι Κασιδιάρης και Μιχαλολιάκος: «Λαγός: Αν σε πάνε για καμιά αναγνώριση αυτού του μαλάκα, δεν τον ξέρεις, δεν τον έχεις δει... Κασιδιάρης: Να μην πάει ρε Γιάννη... Μιχαλολιάκος: Τι λες τώρα, είναι ύποπτο» (Αναγν. 276, Δεβελέκος, κλήση 8894,18.9.2013, 15:57:10).

2. Η προγενέστερη στοχοποίηση του Παύλου Φύσσα, που προκύπτει από τις συνομιλίες του κατηγορούμενου Αποστόλου (Αναγν. 276, Αποστόλου, κλήση 14426, 18.9.2013, 20:37:03, «Αυτός την έψαχνε το μπαστάρδι, τον ψάχναμε τόσον καιρό με τον άλλον τον μαλλιά») και τις τηλεφωνικές συνομιλίες Δεβελέκου (Αναγν. 276, Δεβελέκος, κλήση 8866,18.9.2013,11:59:28, «ξέρω πολύ καλά ποιος ήταν και τι καπνό φούμαρε», «ήταν χωμένος εκεί βαθιά»).

Οσον αφορά τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (12.9.2013), αναγνώστηκαν τα μηνύματα Λαγού πριν από την επίθεση. Το πιο σημαντικό: «ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΜΑΛΛΟΝ
ΘΑ ΦΑΝΕ ΓΕΡΟ ΠΕΣΙΜΟ ΤΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ. ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΒΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕ Ο ΤΑΣΟΣ ΚΑΜΙΑ 30ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΚΕΙ», στάλθηκε σας 11:49 πριν τα μεσάνυχτα (Αναγν. 355, Πατέλης, Παράρτ. 4.1, Inbox-sms, μήνυμα 62).
Καταρρίπτεται έτσι ο ισχυρισμός της τυχαίας συνάντησης δυο ομάδων που αφισοκολλούσαν.

Και, μετά την επίθεση, αναγνώστηκε το μήνυμα Λαγού: «Τους μακελέψαμε» (Αναγν. 276, Δεβελέκος, μήνυμα αριθμός 8499, 12.9.2013, 23:57:54). Και βέβαια ακούσαμε ολόκληρη τη συνομιλία του Λαγού με τον Δεβελέκο, όπου ομολογείται πανηγυρικά η οργάνωση της επίθεσης από τη Χρυσή Αυγή (Αναγν. 276, Δεβελέκος, κλήση αριθμός 8491, 13.9.2013 00:34:34).
Προέκυψε ακόμα ο σχεδιασμός: στόχος της Χρυσής Αυγής ήταν «η διάλυση του ΠΑΜΕ», όπως το ομολογεί ρητά σε ομιλία ο Μίχος στον σκληρό του Τσακανίκα (Αναγν. 376, Παράρτ. 4.2, βίντεο 5). Το χτύπημα των θυμάτων έγινε με τη διττή ιδιότητα κομμουνιστή-συνδικαλιστή.

Οσον αφορά τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες (12.6.2012):

Η επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Αμπού Χάμεντ και στον Αμπουζίντ Εμπάρακ έγινε με ρατσιστικό κίνητρο, στο πλαίσιο της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας της οργάνωσης. Είδαμε όλη τη ρατσιστική ρητορική κατά των ξένων: δεν πρόκειται για μια λεκτική υπερβολή της Ζαρούλια στη Βουλή περί υπανθρώπων (Αναγν. 407), είναι κάτι που επαναλαμβάνεται συστηματικά και διδάσκεται. Και βέβαια εδώ υπάρχει και επιμερισμός: ο Αρβανίτης διδάσκει τη θεωρία (ότι οι μετανάστες είναι το «σαπισμένο μέλος του υγιούς εθνικού κορμού που πρέπει να αποκοπεί») και η «Ασφάλεια» της Νίκαιας κάνει τη θεωρία πράξη, με «τρομοκρατία στον Αγιο Νικόλαο» (όπως την ορίζει ο ίδιος ο κατηγορούμενος Πατέλης) στα μαγαζιά των Πακιστανών (Αναγν. 350, Πατέλης, Παράρτ. 3.3, βίντεο 0418, ομιλία Πατέλη, «Ανασκόπηση δράσης 2012» και Αναγν. 376, Τσακανίκας, Παράρτ. 1.3, doc 77).

Η επίθεση όμως ήταν περαιτέρω στοχευμένη κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, που είχαν ήδη αποτελέσει στόχο: διαβάσαμε δημοσιεύματα στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» για την παρέμβαση κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών στη Νέα Μηχανιώνα που έκαναν απεργία για καλύτερους όρους εργασίας και η Χρυσή Αυγή παρενέβη υπέρ των εργοδοτών (Αναγν. 327, Μιχαλολιάκος, Παράρτ. 8.1, 0438.jpg, «Πάνω απ’ όλα ο Ελληνας εργάτης»). Υπήρχε λοιπόν ένας ευρύτερος
σχεδιασμός που εν τελεί υλοποιήθηκε κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα, με την προαναγγελία Λαγού και την υλοποίηση από τον Πανταζή.

Δύο σημεία αξίζουν σχολιασμό:

- Αφενός, οι δηλώσεις Μιχαλολιάκου στον Τριανταφυλλόπουλο στις 13 Ιουνίου 2012 όπου αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή της Χρυσής Αυγής λέγοντας: «δεν ήταν δικοί μας άνθρωποι» (Αναγν. 327, Μιχαλολιάκος, Παράρτ. 13.3-31,2012-06-13, kitrinostypos, 006 mov).

- Αφετέρου, η τηλεφωνική συνομιλία Πανταζή (Αναγν. 276, Πανταζής, κλήση 189, 25.9.2013, 19:05:44) με τον δικηγόρο Γιάννη Ζωγράφο, όπου ξεκαθαρίζεται ότι η υπόθεση (τόσο των Αιγυπτίων όσο και του ΠΑΜΕ) δεν είναι προσωπική υπόθεση του Πανταζή, αλλά είναι -αυτό που ακούσαμε αλλού- «κομματικό ξύλο». Και λέγεται από τον δικηγόρο: «Το θέμα είναι... τι γραμμή υπάρχει συνολικά, έχετε μιλήσει με τον Γιάννη; Πρέπει να μιλήσετε, εκεί πέρα θα αποφασιστεί τι θα γίνει, δεν θα σου πω εγώ, εγώ είμαι πολύ μετά».

Επιδείχτηκαν, τέλος, φωτογραφίες κατηγορουμένων σε δράσεις της Χρυσής Αυγής: Μάρκος Ευγενικός (Αναγν. 350, Πατέλης, παράρτημα 3.1, Φωτ. 3720), Κ. Παπαδόπουλος (Αναγν. 378, Πατέλης - Σκαρπέλη, Παράρτ. 1.1, Φωτ. 9532) και Θ. Μαρίας (Αναγν. 350, Πατέλης, Παράρτ. 3.1, Φωτ. 10952), καθώς και κατάλογος ονομάτων Περάματος της Χρυσής Αυγής με τα ονόματα των: Παπαδόπουλος ΚΠανταζής Αν., Μαρίας Θ. (Αναγν. 350, Πατέλης, Παράρτ. 3.1, Φωτ. 1343).

Πέρα από τις τρεις συνεκδικαζόμενες υποθέσεις, υπάρχουν δικογραφίες αλλά και άλλες ερευνώμενες πράξεις, που το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι τελούνται στο πλαίσιο δράσης της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι «προσωπικές» υποθέσεις: για παράδειγμα, η επίθεση του Στεφανάκη σε βάρος του δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ Τσιμπουκάκη σωστά διερευνάται (και δεν διερευνάται η δολοφονία της Φαίης Μπλάχα από τον Στεφανάκη).Ή η συγκρότηση «ταγμάτων ασφάλειας» από τον χρυσαυγίτη Φώτιο Μπέλλο στη Μεσσηνία σωστά διερευνάται (ενώ δεν διερευνάται π δολοφονία του γυμναστή στους Αμπελόκηπους από τον Μπέλλο). Ούτε ενδιαφέρει αν είναι πλημμεληματικές ή κακουργηματικές οι συγκεκριμένες υποθέσεις, μια και η πρόθεση τέλεσης κακουργημάτων που απαιτεί το άρθρο 187Π.Κ. προκύπτει από τις τελεσθείσες κακουργηματικές πράξεις, ενώ οι πλημμεληματικές διερευνώνται για τη στοιχειοθέτηση της ύπαρξης της «εγκληματικής δομής».

Οσο αφορά την επίθεση στο "Συνεργείο¨στην Ηλιούπολη (10.7.2013)

 Η παρουσία του βουλευτικού αυτοκινήτου του Λαγού προκύπτει από τη δικογραφία (Αναγν. 183 σε δικογραφία «Συνεργείου», Αναγν. 180-184). Το πραγματικά σημαντικό όμως είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία του ίδιου του Λαγού και ο ρόλος του ως επικεφαλής που προκύπτουν από τα μηνύματά του τόσο στην Μπενέκη όσο και σε άλλους χρυσαυγίτες.

Τα κρίσιμα μηνύματα που αναγνώστηκαν (Αναγν. 376, Λαγός, Παράρτ. μόνο) είναι τα εξής:

- Προετοιμασία: (inbox, 1400, Μπαμπάνης) «ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ ΚΑΜΙΑ ΒΕΡΜΟΥΔΑ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ;», (sent, 915, Λαγός) «Οχι, φόρα».

- Ομολογία: (sent, 926, Λαγός) «Φίλε έχουμε θέμα στον Αλιμο. Ηρθαμε και τους γαμήσαμε. Γίνανε κάτι προσαγωγές», (inbox, 1430, Μπενέκη) «Δεν τους κοπανήσατε;» (sent, 929, Λαγός) «Και βέβαια ναι», (sent, 936, Λαγός) «Να ’σαι καλά λεβεντιά. Αυτή ήταν και θα είναι η Χρυσή Αυγή», (sent, 942, Λαγός) «Δεν πρέπει να χαθεί ποτέ ο δόμος», (sent, 971, Λαγός) «Τους συλληφθέντες τους πήραμε και φύγαμε γύρω στις 10 και μισή».

Οσον αφορά την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα (30.6.2008):

- Τα σχετικά με την απόπειρα ανθρωποκτονίας από ομάδα της Χρυσής Αυγής, με φυσικούς αυτουργούς τους κατηγορούμενους Βασίλειο Σιατούνη και Αθανάσιο Στράτο, υπάρχουν στην αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση.

- Αποδείχτηκε περαιτέρω ο ρόλος του Σιατούνη: ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, όπως προέκυψε από κατάλογο της Κεντρικής Επιτροπής που βρέθηκε στον σκληρό δίσκο Μιχαλολιάκου (Αναγν. 327, Μιχαλολιάκος, Παράρτ. 8.4, doc 3031).

- Αποδείχτηκε επίσης η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Δήμου Αθήνας το 2010 με επικεφαλής τον Μιχαλολιάκο (Αναγν. 356, Κασιδιάρης, Παράρτ. 1.2, φωτ. 19).

- Από τη συνομιλία Σιατούνη με Δεβελέκο (Αναγν. 276, Δεβελέκος, κλήση 9213, 21.9.2013, 22:42:58) και από το κινητό του Γερμενή (Αναγν. 380, Γερμενής, Παράρτημα 3, επαφή 172), προκύπτει, τέλος, η διαρκής σχέση του Σιατούνη με την οργάνωση.

Οσον αφορά την επίθεση σε αντιφασίστες στην Πάρο (28.2.2013):

Εχουμε την τύχη να διαθέτουμε βίντεο, το οποίο και προβλήθηκε, από τη στιγμή της επίθεσης (εφόρμηση χρυσαυγιτών μέσα από τις γραμμές των ΜΑΤ) στον δίσκο Τσακανίκα (Αναγν. 376, Παράρτ. 1.2, βίντεο), όπου εικονίζονται οι κατηγορούμενοι Παναγιώταρος και Τσακανίκας (στο 00:41). Υπάρχει και βίντεο από οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή στο κινητό Καζαντζόγλου (Αναγν. 375, Παράρτ. 1.1, βίντεο 0115 και 0117), όπου το ξύλο επιδεικνύεται, με τη χαρακτηριστική φράση: «Πήγαινε για ζημιά εδώ ο Μίχος».

Επιδείχθηκαν ακόμα: φωτογραφίες όπου οι κατηγορούμενοι πατάνε αντιφασιστικό λάβαρο (προφανώς ως «λάφυρο» από την επίθεση), συγκεκριμένα οι βουλευτές Παναγιώταρος, Λαγός και Μίχος, μαζί με τους Μιχάλαρο και Τσακανίκα της «Ασφάλειας» της Νίκαιας.
Ο Μίχος φοράει το λαδί τζάκετ που αναγνώρισε η μάρτυρας Τρούλλου (Αναγν. 378, Πατέλης-Σκαρπέλη, Παράρτ. Ρ30, ρ. 2.1, Φωτ. 11642).
Η φωτογραφία του λάβαρου υπάρχει και στα γραφεία της Νίκαιας σε ανάλογο «νικητήριο» φωτογραφικό στιγμιότυπο, με εικονιζόμενο πλέον και τον Ρουπακιά (Αναγν. 378, Πατέλης - Σκαρπέλη, Παράρτ. Ρ30, ρ. 2.1, Φωτ. 11649 και 11650).

Αναγνώστηκε, τέλος, κείμενο που βρέθηκε στον σκληρό δίσκο της Ουρανίας Μιχαλολιάκου για τα γεγονότα της Πάρου: «Αυτά κάνουν έρχονται προκαλούν τις τρώνε και μετά κλαίγονται και λένε οι φασίστες οι ναζί μας βαράνε. Ε καλά σας κάνουμε πώς θα το κάνουμε δηλαδή τώρα» (Αναγν. 331, Μιχαλολιάκου, Παράρτ. 1.3, doc 0017-0000). Επιβεβαιώθηκε, έτσι, ο μάρτυρας Σταύρου που είπε πως άκουσε τον βουλευτή Μίχο εντός του Κοινοβουλίου να λέει για τα γεγονότα της Πάρου: «Τους γαμήσαμε».

Οσον αφορά ιούς ξυλοδαρμούς στον Μελιγαλά (15.9.2013):

Το δικαστήριο άκουσε τις συνομιλίες Δεβελέκου - Τσακανίκα, όπου περιγράφεται αναλυτικά ποιοι χειροδίκησαν κατά του Αστέριου Χάμου και των μελών της Νεολαίας του ΛΑΟΣ (Αναγν. 276, Δεβελέκος, κλήση 8742, 16.9.2013, 09:51:50). Λέει ο Τσακανίκας (από 04:20): «Ο Καιάδας (σ.σ.: δηλαδή ο Γερμενής) του πάταγε το κεφάλι σαν σκουλήκι [...] Του τράβηξε και ο Λαγός μια-δυο μπουνίδια, αλλά ξέρεις ο Λαγός ρε φίλε πιστεύω απαξιοί να χτυπήσει σε τέτοια φάση ρε παιδί μου. Τον έκραξε, τον έκραξε, του έριξε και μια-δυο. Ο Καιάδας μαλ.. τον είχε ξαπλώσει από τις μπουνιές και του πάταγε το κεφάλι κάτω ταπ-ταπ ταπ-ταπ. Του ’ρίξε μαλ..., ξεσάλωσε ο Καιάδας [...] ο Ηλίας δεν ενεπλάκη, είχε πεθάνει στα γέλια όμως με τη φάση». Πρόκειται για τον Κασιδιάρη, όπως προκύπτει από τηλεφωνική συνομιλία του Χάμου με τον Περίανδρο, όπου αναφέρεται ρητά το ίδιο γεγονός (Αναγν. 276, Ανδρουτσόπουλος, κλήση 1149, 23.9.2013, 11:28:58, στο 05:45: «ο Κασιδιάρης γελούσε σαρκαστικά»).

Αναγνώστηκε επίσης το μήνυμα στο κινητό Καζαντζόγλου «στην πηγάδα πέσανε χαστούκια καλά μακριά από τις κάμερες εγώ, ο Καιάδας, ο Τσάκας κι ο Λαγός με τον πρόεδρό τους είναι εβδομάδα προέδρων γαμάμε προέδρους» (Αναγν. 375, Καζαντζόγλου, chats facebook, Participant 19, με κατηγορούμενο Λ. Τσαλίκη, sms 15.9.2013,8:39:36).

Είδαμε, τέλος, βίντεο με την «Ασφάλεια» της Νίκαιας, υπό την καθοδήγηση Κασιδιάρη που δίνει το παράγγελμα, με επικεφαλής τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία Φύσσα Καζαντζόγλου και Πατέλη (Αναγν. 340, Ηλιόπουλος, Παράρτημα 1.3, βίντεο 0164, διακρίνονταί: Ο Πατέλης μπροστά στο τάγμα, πίσω του ο Τσακανίκας. 0 Καζανιζόγλου παραπλεύρως. Πρώτη γραμμή: Χρυσαφίτης, Μιχάλαρος. Δεύτερη γραμμή Αγιοβλασίτης και Σταμπέλος. Τρίτη γραμμή Κορκοβίλης. Τέταρτη γραμμή Τσορβάς Αθ.).

Οσον αφορά τη δράση ομάδων κρούσης της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο:

Επιδείχτηκαν στο δικαστήριο οι φωτογραφίες με τον Μπούκουρα, επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, σε πλήρη εξάρτυση (στολές, παλούκια, κ,λπ.), με τον Πατέλη και τον Τσακανίκα, να συγκρούονται με τα ΜΑΤ στο Αναγνωστέο 378 (Πατέλης - Σκαρπέλη, Παράρτ. 2.1, Φωτ. 6681 -6706). Επίσης επιδείχτπκε βίντεο με τον Μπούκουρα να περιγράφει τον δυϊσμό πολιτικού κόμματος-εγκληματικής οργάνωσης στο Αναγνωστέο 350 (Πατέλης, Παράρτ. 3.3, βίντεο 441 στο 00:36:11 «Θα βγάλουμε το κοστούμι, θα φορέσουμε αυτά που πρέπει να φορέσουμε, θα πάρουμε στα χέρια μας αυτά που πρέπει να πάρουμε και θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος».

Οσον αφορά χτυπήματα και σωματικές βλάβες κατά θεωρούμενων ως «αντιφρονούντων» έξω από γραφεία της Χρυσής Αυγής ανά την Ελλάδα:

Το δικαστήριο διέθετε ήδη τις μαρτυρικές καταθέσεις του νεαρού μαθητή Χρ. Αντίοχου στην Πάτρα (7.7.2013) ή του Δ. Ζαμπέλη που χτυπήθηκε στην Ανάβυσσο (19.2.2013) ή του Πάρη Χρυσού που χτυπήθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Σολωμού την 16.11.2002 (διαβάσαμε τη δικαστική απόφαση, Αναγν. 211).

Από την αποδεικτική διαδικασία προέκυψε η ύπαρξη πλαισίου εντολής του «Αρχηγού» Νικόλαου Μιχαλολιάκου για πλήξη αλλοδαπών ή θεωρούμενων ως αντιφρονούντων που διέρχονταν έξω από γραφεία της Χρυσής Αυγής.
 Το πλαίσιο αυτό αναφέρεται ρητά σε βίντεο που προβλήθηκε και αφορά κλειστή συνδιάσκεψη στελεχών της Χρυσής Αυγής στο ξενοδοχείο «Κρίσταλ» (27.5.2012), όπου ο Μιχαλολιάκος λέει: «Ως συνήθως (σ.α: οι αλλοδαποί και οι συριζαίοι) δεν περνούσαν περπατώντας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής... ή τρέχανε ή δεν προλαβαίναν να τρέξουν» (Αναγν. 327, Μιχαλολιάκος, Παράρτ. 13.3-25.2012-05-27, syndiaskepsicrystalvideo, syndiaskepsicrystal 004.MOV στο 09:35-11:00). Δεν χρειαζόταν, δηλαδή, εντολή για καθεμιά από τις επιθέσεις: ο «Αρχηγός» δίνει το πλαίσιο των στόχων και η συγκεκριμενοποίηση/υλοποίηση ανήκει στους περιφερειάρχες και τους πυρηνάρχες της κάθε τοπικής οργάνωσης.

Οσον αφορά επιθέσεις κατά μεταναστών στον Αγιο Παντελεήμονα:

- Υπήρξε, από πλευράς υπεράσπισης, απόπειρα σύγχυσης και διάχυσης της εγκληματικής δράσης χρυσαυγιτών σε «αγανακτισμένους κατοίκους» της περιοχής.

- Είδαμε το βίντεο της 15.1.2011, της «μάχης του Αγίου Παντελεήμονα» (Αναγν. 350, Πατέλης, Παράρτ. 3.3, βίντεο 396). Ηταν σαφές ότι οι κρανοφόροι με τα ρόπαλα ήταν τάγμα χρυσαυγιτών. Αλλο πράγμα η «αγανάκτηση» ή ακόμα και η επιδοκιμασία αξιόποινων πράξεων, άλλο πράγμα η τέλεση αξιόποινων πράξεων. Αυτή είναι η διαχωριστική γραμμή, την οποία θέτει ξεκάθαρα η δήλωση του Μιχαλολιάκου: «Ε ποιοι μαχαιρωθήκανε τότε σ’ αυτές τις περιοχές για να μείνουνε κάποια κομμάτια ελληνικά... στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα ποιοι παίζανε ξύλο με τα ΜΑΤ και τρώγανε τα χημικά: οι κάτοικοι ή οι χρυσαυγίτες;» (Αναγν. 327, Μιχαλολιάκος, Παράρτ. 13.3-12. 2012-01 -21 kopi pitas kentrika grafia 002.MOV, στο 02:00-03:00).

Οταν λοιπόν πάμε σε αξιόποινες πράξεις, εκεί βρίσκουμε τα στελέχη και τα μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως είναι:

- Η κατηγορούμενη Θέμις Σκορδέλη και το μαχαίρωμα των Αφγανών προσφύγων την 16.9.2011 (υπάρχει καταδικαστική απόφαση).

- Οι Νικόλαος Παπαβασιλείου και Γεώργιος Περρής και ο εμπρησμός του «Cointreau» την 13.5.2013 (δικογραφία στο Αναγνωστέο 232). Τον Παπαβασιλείου τον είδαμε με στολή παραλλαγής «πόλεως» και στον καθαρισμό άλσους από την Τοπική Οργάνωση Νίκαιας, που προβλήθηκε με πρόταση του κυρίου Γκαβέλα (Αναγν. 378, Πατέλης-Σκαρπέλη, Παράρτ. Ρ30, ρ2.1, Φωτ. 4548).

- Ο Ηλίας Κολιόπουλος (γνωστός ως «Πλαπούτας») και το πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας μετά τη δολοφονία Καντάρη την 10.5.2011. Διαβάστηκε η σχετική καταδικαστική απόφαση (Αναγν. 176 και 178). -Ο Ν. Μιχαλολιάκος και η παρουσία του στα επεισόδια στο παλιό Εφετείο (28.1.2012), καθ’ ομολογίαν του: «και μπόρεσε η Χρυσή Αυγή και άδειασε το Εφετείο... έγινε μια ολόκληρη μάχη και εγώ προσωπικά δεν ήμουν απών εκεί ήμουν όταν μας λιθοβολούσαν προκειμένου να μην κερδίσουμε την μάχη αυτή και την κερδίσαμε και ελευθερώσαμε έστω μια γωνιά της ελληνικής γης» (Αναγν. 327, Μιχαλολιάκος, Παράρτ. 13.3 -13. 2012-01 -28, ΙΜΙΑ 2012 004.MOV, στο: 00:00-01:50).

Οσον αφορά τις οργανωμένες επιδρομές της Χρυσής Αυγής σε Λαϊκές:

Πέραν των όσων έχουν ήδη αποδειχτεί σε προγενέστερες φάσεις της αποδεικτικής διαδικασίας, προβλήθηκε στο δικαστήριο η δήλωση Μιχαλολιάκου για τους ελέγχους της Χρυσής Αυγής στις λαϊκές αγορές τον Σεπτέμβριο του 2012: «Επεισόδια χθες στη ΡΑΦΗΝΑ. Κάποιοι συναγωνιστές μας ελέγξανε αυτούς τους παράνομους αραπάδες, λαθρομετανάστες, που πουλούσαν προϊόντα... είπαν μπούρδες για αντιποίηση, για φθορά ξένης περιουσίας, που δεν υπάρχει -γιατί το ελέγξαμε νομικά- δεν είναι αυτεπαγγέλτως, πρέπει να πάει ο Πακιστανός να καταθέσει μήνυση» (Αναγν. 327, Μιχαλολιάκος, Παράρτ. 1.4, 0016-OOOO.MOV, στο 02:30-03:50).

Δεν θα σχολιάσω μια σειρά από δικογραφίες, γιατί εκκρεμεί π ανάγνωση των δικαστικών αποφάσεων (δολοφονία Σαχζάτ Λουκμάν, υπόθεση μαθητή Φοίβου στο Παλιό Φάληρο, Πακιστανοί στην Ιεράπετρα, κ,λπ.).

Οσον αφορά τη δολοφονική επίθεση στον Δημήτρη Κουσουρή (16.6.1998):

Αναγνώστηκε η απόφαση του ΜΟΕ που κάνει λόγο για οργανωμένη επίθεση 10 μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής το ηγετικό της στέλεχος Αντώνιο «Περίανδρο» Ανδρουτσόπουλο. Σύμφωνα με τηλεφωνική συνδιάλεξη του Περίανδρου, «αν ανοίξω το στόμα μου, στέλνω φυλακή για φυσικό αυτουργό τον Παναγιώταρο και ηθικό τον Μιχαλολιάκο» (Αναγν. 276, Ανδρουτσόπουλος, κλήση 1068, 20.9.2013, 21:28:05 στο 15:09).

Ομολογία ενοχής της οργάνωσης συνιστά περαιτέρω το κείμενο των «Σύντομων Πυρήνων Πάτρας» που βρέθηκε στον σκληρό δίσκο του Ηλιόπουλου (Αναγν. 340, Παράρτ. 1.4, doc 0013), το οποίο λέει χαρακτηριστικά:

«ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Χ.Α. ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΜΕ ΣΑΦΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΛΟΓΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ. ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΑΡΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΒΙΑΙΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ (ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ) ΑΦΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΔΙΕΦΥΓΕ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΝΑ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ, ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ Χ.Α., ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ. (ΑΝ ΘΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ. ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ)».

Αποκαλύπτεται έτσι το συνειδητά ψευδές των ισχυρισμών της οργάνωσης περί «σκευωρίας» και «αθωότητας» του Περίανδρου και προκύπτει η σαφής γνώση του Μιχαλολιάκου για τη δολοφονική επίθεση, έστω και αν επιχειρείται η απέκδυση της ευθύνης με τα περί αντίθετης «εντολής».

Οσον αφορά τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, από την αποδεικτική διαδικασία, επιβεβαιώθηκαν τα κατατεθέντα από τους προστατευόμενους μάρτυρες με αποδεικτικό υλικό πέραν της μαρτυρίας τους. Ετσι, απολύτως ενδεικτικά:

- Ο Μάρτυρας Α είχε καταθέσει ότι «οι χρυσαυγίτες είχαν τη δικογραφία από την επόμενη μέρα» της δολοφονίας Φύσσα. Προέκυψε ότι ο Λαγός είχε πρόσβαση στη δικογραφία, όπως αποδεικνύεται από την τηλεφωνική συνομιλία με τον Πατέλη (Αναγν. 276, Πατέλης, κλήση 28, 19/9/2013, 18:49:22, απομαγνητοφωνημένη συνομιλία, pdf 937).
Ο Μάρτυρας Γ αναφέρθηκε σε εκπαίδευση σε βουνά με εκπαιδευτή τον κατηγορούμενο Κασιδιάρη. Επιδείχτηκαν φωτογραφίες με τον κατηγορούμενο Κασιδιάρη να εκπαιδεύει άντρες σε ορεινό τοπίο, με την ονομασία της φωτογραφίας να έχει τον τίτλο «TRAINER», δηλαδή «εκπαιδευτής» (Αναγν. 356, Κασιδιάρης, Παράρτ. 1.1, Φωτ. 82).

- Η Μάρτυρας Ε ανέφερε ότι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Σωκράτους λειτουργούσαν το 2006, ενώ η υπεράσπιση ισχυριζόταν ότι άνοιξαν το 2007. Προέκυψε όμως από το ως άνω έγγραφο της Πάτρας ότι τα γραφεία είχαν ανοίξει ήδη από το 2005 («2005 - ... μετεγκατάσταση στην οδό Σωκράτους»).

Οσον αφορά τον «Αρχηγό»:

- Η «Αρχή του Αρχηγού», στην οποία αναφέρεται το Καταστατικό που προσκόμισε ο Δ. Ψαρράς, επαναλαμβάνεται σε σύγχρονα κείμενα της οργάνωσης, όπως το κείμενο «Ιεραρχία-Δομή» που αναφέρεται ρητά στην «Αρχή του Ενός» (Αναγν. 331, Ουρανία Μιχαλολιάκου, Παράρτ. 6.2, αρχείο 0648).

- Η ύπαρξη ιεραρχίας που φτάνει μέχρι τον «Αρχηγό» επιβεβαιώθηκε από την τηλεφωνική συνδιάλεξη του κατηγορούμενου Αποστόλου που λέει χαρακτηριστικά: «[...] είναι η ιεραρχία πώς πήγαινε, για να κάνεις κάτι παίρνεις πρώτα τον Γιάννη, ο Γιάννης το λέει στον Μεγάλο και αν δώσει το ok ο Μεγάλος, πας» (Αναγν. 276, Αποστόλου, κλήση 14568, 20.9.2013,17:26:21, στο 01:41).

- Εκπαίδευση περί την ιεραρχία και την πίστη στον «Αρχηγό» αποδείχθηκε ότι γίνεται συστηματικά στο πλαίσιο της οργάνωσης από τους πυρηνάρχες της, βλ. ομιλίες Πατέλη (Αναγν. 350, Παράρτ. 3.3, βίντεο 589, ομιλία στη Σαλαμίνα και βίντεο 714, ομιλία στο Πέραμα), Μουλιανάκη (Αναγν. 350, Παράρτ. 3.3, βίντεο 713, ομιλία στο Πέραμα), Παπαδημητρίου κ.λπ.

- Επικεφαλής του Πειθαρχικού Συμβουλίου αποδείχτηκε ότι είναι ο Λαγός, ο οποίος φυσικά ουδέποτε εκδιώχτηκε για οποιαδήποτε από τις πράξεις που αποδείχτηκαν ότι τέλεσε (Αναγν. 327, Μιχαλολιάκος, Παράρτ. 1.4, βίντεο 0040).

Και από τις επιλογές της υπεράσπισης προέκυψε σαφώς ότι ο Λαγός δεν μπορεί να ποδηγετήσει ή να ξεγελάσει τον Μιχαλολιάκο. Ο Μιχαλολιάκος είναι σαφώς η προεξάρχουσα προσωπικότητα στην εγκληματική δομή, είναι ο ιθύνων νους της.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΙΣΤΟΡΙΑ - ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger