Αρχική » » Δίκη Χρυσής Αυγής - Σχολιασμοί Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου

Δίκη Χρυσής Αυγής - Σχολιασμοί Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου

{[['']]}
Σχολιασμοί Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου

[Ομάδα συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής συνδικαλιστών ΠΑΜΕ, στην οποία μετέχουν και οι Μάνος Μαλαγάρης, Χαρίλαος Στρατής, Τάκης Σαπουντζάκπς, Αντώνης Αντανασιώτης, Αγγελος Βρεττός και στην πρώτη φάση η Ελένη Ζαφειριού)

1) Η εγκληματική οργάνωση

Ο Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος αρχικά αναφέρθηκε στα στοιχεία που προέκυψαν από τα έγγραφα που αναγνώσθηκαν και στοιχειοθετούν την ύπαρξη της εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή τη ναζιστική ιδεολογία ως κίνητρο των εγκληματικών τους πράξεων, με παράθεση πρόσφατης αρθρογραφίας της ηγεσίας που εξυμνεί τον Χίτλερ (π,χ. υμνούν τον Χίτλερ στην εφημερίδα τους την 20.04.2011, ήτοι την ημέρα γεννήσεώς του) τη σβάστικα, τα S5, τα Waffen SS κ,λπ, τη στρατιωτική της δομή, την Αρχή του Ενός, την απόλυτη τήρηση της Ιεραρχίας, την τυφλή πίστη στους ανώτερους, χωρίς μορφασμό και αντιλογία, την πίστη τους στην ανάγκη φυλετικής καθαρότητας («η επιμιξία είναι το πλέον επονείδιστο αμάρτημα απέναντι στον δημιουργό, η μεγίστη ύβρις», βλ. εφημ. «Χρυσή Αυγή», 3.5.2007, άρθρο με τίτλο «Λαϊκός Σύνδεσμος - Ιδεολογικές καταβολές»),

Ο Θ. Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε στην κατάρρευση των επιχειρημάτων της ηγεσίας ότι στην υπόθεση Π. Φύσσα δεν ευθύνεται η ηγεσία για την πράξη ενός οπαδού και μάλιστα περαστικού, πρώτον γιατί αποδείχθηκε ότι ο Γεώργιος Ρουπακιάς δεν ήταν οπαδός αλλά στέλεχος της οργάνωσης με έντονη και σημαντική δράση και δεύτερον γιατί η δολοφονία του Π. Φύσσα δεν ήταν προσωπική διαφορά δράστη και θύματος, και μάλιστα ποδοσφαιρική, όπως ψευδώς από την πρώτη στιγμή έλεγαν με τις ανακοινώσεις τους και με ομιλίες στη Βουλή (βλ. ομιλία Αρβανίτη), αλλά αποτέλεσμα της κινητοποίησης και δράσης, σύμφωνα με το τελετουργικό της Οργάνωσης, του Τάγματος Εφόδου της Τ.Ο. Νίκαιας κ.λπ.

Ετσι, η δολοφονία δεν προέκυψε από μια προσωπική διαφορά σε μια καφετέρια, δεν αφορούσε δηλαδή μόνο τον δράστη και το θύμα, όπως ψευδώς ισχυρίζονται, και συνεπώς ότι για αυτόν τον λόγο δεν έχει η ηγεσία καμία ευθύνη. Και τούτο διότι, εκτός των άλλων, από την ίδια την ημέρα της δολοφονίας και τις επόμενες, γίνεται προσπάθεια από την Ηγεσία για συγκάλυψη της υπόθεσης [βλ. εδώ υποδείξεις του I. Λαγού σε Σ. Δεβελέκο να πει στην κατάθεσή του ότι δεν ξέρει τον Γ. Ρουπακιά, τρομοκρατική προσπάθεια και απειλές ώστε να αναλάβει την ευθύνη ένας κατηγορούμενος (Δήμου) και άλλα που προέκυψαν από τηλεφωνικές επικοινωνίες και έχουν ήδη σχολιαστεί].

Και, ακόμη, πρέπει να εκτιμηθεί το βάρος της μη μέχρι τώρα εξήγησης της αλλαγής θέσης σχετικά με την ανάληψη -με τη δική τους λογική- της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Π. Φύσσα στις 17.9.2015, όταν στις 19.9.2013, στο Kontra Channel, ο Ν. Μιχαλολιάκος, σε σχετική ερώτηση αν έχουν πολιτική ευθύνη, την αρνήθηκε κατηγορηματικά. Τι άραγε άλλαξε, πέραν της συγκέντρωσης και αποκάλυψης των συντριπτικών ενοχοποιητικών για τη Χρυσή Αυγή αποδεικτικών στοιχείων;

2) Η επίθεση στο ΠΑΜΕ

Για την οργανωμένη, σχεδιασμένη και υπό την καθοδήγηση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής επίθεση στο ΠΑΜΕ, ο Θ. Θεοδωρόπουλος είπε μεταξύ των άλλων:

Οι εργοδότες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης (Ν/Ζ) ήθελαν, όπως προκύπτει και από τις σχετικές δηλώσεις και συνεντεύξεις τους που αναγνώσθηκαν στο δικαστήριο, από έγγραφα που προσκόμισε τόσο η πολιτική αγωγή όσο και η υπεράσπιση, τη μείωση του μεροκάματου, τη μη χρήση του απεργιακού δικαιώματος και την εργασιακή ειρήνη, την περιορισμένη λειτουργία και άσκηση ελέγχου από την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας, την κατάργηση διαφόρων κατακτήσεων, την αποδυνάμωση του Συνδικάτου Μετάλλου (το χαρακτήριζαν μάλιστα ως «μαφία»), κατήγγειλαν το συνδικάτο για υπέρογκες μισθολογικές απαιτήσεις που αναπροσαρμόζονταν προς τα πάνω υπό την απειλή απεργίας.

Ετσι επιχείρησαν με σωρεία μηνύσεων σε στελέχη του Συνδικάτου για παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σωματική βλάβη, διατάραξη οικιακής ειρήνης, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κ.λπ. (που τελικώς είχαν απαλλακτικό αποτέλεσμα) να πολεμήσουν το συνδικάτο, συκοφαντώντας το, ότι είναι υπαίτιο για την ανεργία στη Ν/Ζ, ότι αυτό φταίει που τα πλοία πηγαίνουν στην Τουρκία (που έχει φθηνότερο κόστος εργασίας), ότι η διεκδίκηση αυξήσεων, η απαίτησή του για υπογραφή ΣΣΕ κ.λπ. συνιστούν εκβίαση, ενώ γνώριζαν ότι οι αιτίες της κρίσης στον κλάδο ήταν άλλες (βλ. τη χειρότερη κατάσταση των Ναυπηγείων Σύρου παρά το γεγονός ότι εκεί δεν γίνονταν απεργιακές κινητοποιήσεις).

Οι εργοδότες απέτυχαν να αποδυναμώσουν και να εξαφανίσουν το Συνδικάτο Μετάλλου, με σκοπό την ανεμπόδιστη αύξηση των κερδών τους και τη συρρίκνωση των εργατικών δικαιωμάτων. Στο σημείο αυτό, το 2012 η Χρυσή Αυγή αναδείχθηκε σε κοινοβουλευτική δύναμη και υιοθέτησε τα αιτήματα των εργοδοτών της Ν/Ζ, και τελικώς ανέλαβε να επιχειρήσει η ίδια η Χρυσή Αυγή την επίτευξη των παραπάνω εργοδοτικών στόχων.
Εκεί όπου απέτυχαν οι ίδιοι οι εργοδότες προηγούμενα μέσω της συκοφαντίας εναντίον του Συνδικάτου (που τάχα διώχνει τις δουλειές, είναι υπαίτιο για την ανεργία λόγω των διεκδικήσεων και των απεργιών), ανέλαβε η Χρυσή Αυγή μέσω του τρόμου και της δολοφονικής βίας.

3) Η ταύτιση με την εργοδοσία στη Βουλή

Τα παραπάνω αποδεικνύονται, εκτός των άλλων, από πληθώρα ερωτήσεων (που αναγνώσθηκαν στο δικαστήριο) στη Βουλή που έκαναν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Κούζηλος, Γερμενής και Λαγός, όπου:

- Ζητούν «να δοθούν εγγυητικές επιστολές από το κράτος για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα ρευστότητας οι ναυτιλιακές εταιρείες» (25.1.2013, ερώτηση του Νικ. Κούζηλου).

- Θεωρούν ότι «προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ζώνης του Περάματος είναι επιπλέον και η εργασιακή ειρήνη μεταξύ των εργαζομένων και των εκπροσώπων των επιχειρήσεων» (25.1.2013, ερώτηση του I. Λαγού).

- Ζητούν από την πολιτεία να παράσχει «κίνητρα για την εγκατάσταση ναυτιλιακών εταιρειών στην Ελλάδα» (7.7.20] 4, ερώτηση του Ν. Κούζηλου).

- Χαρακτηρίζουν τους αγώνες των εργαζομένων «εξωπραγματικές διεκδικήσεις εργατοπατέρων, που είχαν περισσότερο σαν στόχο την απαξίωση του λιμένος του Πειραιώς, παρά την βελτίωση των μισθών και των ημερομισθίων των σε σκληρότατες συνθήκες εργαζομένων» (10.10.2016, ερώτηση του I. Λαγού).

- Ζητούν από το κράτος να «παρέχει διευκολύνσεις και ευνοϊκά δάνεια σε εφοπλιστές» και θεωρούν ως εμπόδιο τις «υπερβολικές ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές των σχετικών επιχειρήσεων» (15.2.2016, ερώτηση του Γ. Γερμενή),

- Ζητούν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους εφοπλιστές (βλ. 4.5.2017, ερώτηση του Γ. Γερμενή, ερώτηση Λαγού 3.7.2016 με τίτλο «Τροχοπέδη η επιβάρυνση του τουρισμού με φόρους», την από 14.8.2018 ερώτηση του I. Λαγού, μεταξύ των άλλων, όπου αναφέρει «Και για ποιο συγκεκριμένο λόγο δεν προσφέρονται φορολογικά κίνητρα επανεκκίνησής της;» [της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας].

4) Η «συνδικαλιστική» στήριξη της εργοδοσίας

Τα αιτήματα των εργοδοτών-εφοπλιστών που υιοθετήθηκαν από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, υιοθετήθηκαν χωρίς δισταγμό και προφυλάξεις και από τους «συνδικαλιστές» της Χρυσής Αυγής. Αυτό αποδείχθηκε από:

- το γνωστό βίντεο από 8.8.2013 στο Πέραμα, την προαναγγελία της Χρυσής Αυγής και του I. Λαγού εναντίον του ΠΑΜΕ: «θα σπάσει το απόστημα του ΠΑΜΕ» (έχει σχολιαστεί σε προγενέστερη φάση).

- Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ψάρι στο βουνό», σκηνοθεσία Στρατούλας Θεοδωράτου, παραγωγής 2015. Προβλήθηκε στην ΕΡΤ, 12 Ιουλίου 2017. (Διάρκεια αποσπάσματος 01:39), όπου ο Κυριτσόπουλος αναφέρει (00:47-01:39): «Εμείς φωνάζαμε και στις παχιές αγελάδες, όταν υπήρχαν που γίνονταν οι απεργίες και παίρναμε για παράδειγμα 70 ευρώ ημερομίσθιο και κάποιοι θέλαν να το κάνουν 100. Πρέπει να μειωθεί το ημερομίσθιο και είναι λογικό αυτό».

Το βίντεο με τίτλο «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ. ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ. Ανηρτημένο στο htps//www.youtube.com/watch?v=hYwOkiOYtzk Κανάλι 902.gr, όπου ο Κυριτσόπουλος αναφέρει: «Εχουμε λοιπόν και μεις το δικαίωμα να κάνουμε ένα σωματείο [...] και αυτό το σωματείο βάσει νόμου [...] θα διαφοροποιήσουμε τα μεροκάματά μας [...] γιατί τα ημερομίσθια που παίρναμε πριν 2, 3, 4 χρόνια ήταν πάρα πολύ μεγάλα και υψηλά σε σχέση με την κρίση, θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας. Να εγγυηθούμε στους Ελληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ θα σταματήσουμε τις απεργίες που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια για διάφορους λόγους».

Και συνεχίζει ο Λαγός, λέγοντας: «Για την κατάντια αυτή φταίνε οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι εδώ και 10-15 χρόνια διέλυσαν τα πάντα. Δυστυχώς όταν υπήρχαν πάρα πολλά καράβια στην Ελλάδα και πολλοί εφοπλιστές έφερναν τα πλοία τους για να δουλέψουν εδώ, αυτοί οι άνθρωποι κάναν τρομερές απεργίες για τρομακτικά ασήμαντα ζητήματα και κατάφεραν να διαλύσουν όλες τις υποδομές που υπήρχαν».

Η παραπάνω ταυτότητα απόψεων των εργοδοτών στη Ν/Ζ με τη Χρυσή Αυγή, τους «συνδικαλιστές» της και την εν γένει δράση της, που ήταν γνωστά στη Ν/Ζ Περάματος ήδη από το 2012, αποδεικνύεται και από το 21.6.2012 δελτίο τύπου-καταγγελία του Συνδικάτου Μετάλλου που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πειραιά.

Στο δελτίο αυτό, μεταξύ των άλλων, γίνεται αναφορά σε μια «ομάδα 10-15 επιχειρήσεων, οι οποίες δρουν με γνώμονα μόνο τα δικά τους συμφέροντα. [...] Αυτή η ομάδα εργοδοτών είναι πίσω από μια σειρά προσπάθειες τα τελευταία 2-3 χρόνια, να διαλύσουν τα σωματεία μας ή να τα βάλουν στο χέρι. Αφού εξάντλησαν κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο, το τελευταίο διάστημα έχουν συνάψει σχέσεις με την γνωστή σε όλους μας για τη δράση της και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί, Χρυσή Αυγή, αλλά και με ανθρώπους του υπόκοσμου, για να αναλάβουν εργολαβία, την με κάθε τρόπο, μια για πάντα εκκαθάριση της Ζώνης από εμάς. Για κακή τους τύχη όμως, κι επειδή ο θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο...».

Απ’ όλα τα παραπάνω προκύπτει η πλήρης υιοθέτηση των αιτημάτων των εργοδοτών-εφοπλιστών από τη Χρυσή Αυγή. Ζητά φορολογικές και ασφαλιστικές απαλλαγές, ενώ γνωρίζει ότι δεν φορολογούνται καν. Ζητά εργασιακή ειρήνη, εγγυώμενη ότι θα σταματήσουν τις απεργιακές διεκδικήσεις. Υιοθετεί τα συκοφαντικά τους επιχειρήματα εναντίον του εργατικού κινήματος, διαδίδοντας ψευδώς ότι οι αγώνες και οι διεκδικήσεις είναι π αιτία της ανεργίας κ,λπ. Ζητεί τη μείωση του κόστους εργασίας, επειδή τούτο είναι φθηνότερο στην Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, φθηνότερα μεροκάματα εργασιακή ειρήνη.

Το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή ανέλαβε να «εξαφανίσει» το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα αποδείχθηκε και από το βίντεο με τίτλο: «Βίντεο-ντοκουμέντο. Η Χρυσή Αυγή προαναγγέλλει την επίθεση εναντίον του ΠΑΜΕ». Ανηρτημένο: «https//www.youtoube.com/watch?v =hj3DOWP5Ziw, Κανάλι «Εφ.Συν», 9.5.2013.

Εκεί αναφέρει ο Παναγιώταρος: «Το Πέραμα περιμένει, έχουμε έναν περιφερειάρχη πολύ δυνατό που ξέρει την κατάλληλη στιγμή πότε πρέπει να γίνει κίνηση για να τελειώνει και με τους διάφορους φαύλους που είναι στη Ν/Ζ και δεν αφήνανε αυτή τη Ζώνη να δουλέψει ώστε εκατοντάδες ή και χιλιάδες να βρίσκουν μεροκάματο κάθε πρωί, ένα αξιοπρεπέστατο μεροκάματο και να υπάρχουν πλοία που να επισκευάζονται και όχι να είναι κλειστά όλα και να πηγαίνουν στην Τουρκία και αλλού για πολλούς και διάφορους λόγους».

Είναι λοιπόν αναμφισβήτητη η σύμπραξη κάποιων εκ των εργοδοτών της Ν/Ζ και της Χρυσής Αυγής. Αυτό είναι το υπόβαθρο πάνω στο οποίο ανέλαβαν να καθαρίσουν τη Ν/Ζ αποπειρώμενοι να δολοφονήσουν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

5) Η στάση της Χρυσής Αυγής μετά την επίθεση - Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει

Την επομένη της επίθεσης (13.9.2013) η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της «διαψεύδει και καταγγέλλει τους συκοφάντες επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΚΚΕ», λέει ότι «συκοφαντούν το εθνικιστικό κίνημα», υπογραμμίζει ότι ο «μόνος λόγος που ΚΚΕ και κανάλια στήνουν τεχνητή ένταση στο Πέραμα είναι η πρόσφατη δημιουργία Εθνικιστικού Φορέα Ελλήνων Εργατών, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Πλήττονται τα συμφέροντα του ΠΑΜΕ και των Εφοπλιστών, γι’ αυτό προσπαθούν με ψέματα και αθλιότητες να σταματήσουν τη Χρυσή Αυγή [...] να πάψουν να λένε ψέματα και να καταδίδουν πολίτες. Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τους συκοφάντες. [...] Πρώτος ψεύτης και συκοφάντης ο Κουτσούμπας. Μεταφέρουμε αυτολεξεί την δήλωση Κουτσούμπα στην Δ.Ε.Θ., που αποδεικνύει το μέγεθος του ψέματος και της συκοφαντίας των ΚΚΕδων: “Επιτέθηκαν νύκτα με κουκούλες και καλυμμένα πρόσωπα. Εμείς βέβαια αναγνωρίσαμε κάποιους”. Με τι τους αναγνωρίσατε κ. Κουτσούμπα; Με διόπτρες νυχτερινής όρασης και ακτίνες X; Μια ζωή ψεύτες, συκοφάντες αλλά και βλάκες οι μπολσεβίκοι».

Επίσης στην «Αντεπίθεση» της 13.9.2013 υπό τον τίτλο «Βλέπουν παντού τη Χρυσή Αυγή οι κόκκινοι κλαψιάρηδες» διαψεύδουν τη σχέση της Χρυσής Αυγής με την επίθεση, χλευάζοντας και συκοφαντώντας τα θύματα. Ομοίως, στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» της 18.9.2013 (Τίτλος: «Το “παιδί του λαού”, οι κακοί... φασίστες και τα τσοντοκάναλα»), συνεχίζοντας την «επιχείρηση» διάψευσης της επίθεσης επαναλαμβάνουν αυτούσια το κείμενο της «Αντεπίθεσης», προσθέτοντας «να πάψουν να λένε ψέματα και να καταδίδουν πολίτες. Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τους συκοφάντες».

Ακόμη ο Κασιδιάρης στον Μελιγαλά (βίντεο ανηρτημένο https;/ www.youtube.com/watch?v=KqBK8Huaez4, διάρκεια 01:57, κανάλι jailgoldendawn) είπε: «Ενας απ’ αυτούς τους αλήτες που μιλούσε στα κανάλια είπε ότι χτύπησαν δήθεν οι Χρυσαυγίτες, χτύπησαν δήθεν λέει κάποιους εργάτες...». Συνεχίζοντας, ο Κασιδιάρης στον ΣΚΑΪ (βίντεο διάρκειας 04:39, https:/www.youtube.com/watch?v=YnTI1366svs κανάλι jailgoldendawn): «Θα ήθελα κατ’ αρχήν να διαψεύσω και να καταγγείλω όλες αυτές τις άθλιες συκοφαντίες που ακούστηκαν κατά της Χρυσής Αυγής, όλα αυτά που ακούστηκαν εις βάρος της Χρυσής Αυγής είναι ψέματα [...] γίνονται επιχειρήσεις της αστυνομίας σε σπίτια ανθρώπων που τους έχουν εντελώς παράνομα στην κρατική ασφάλεια [...] οι οποίοι είναι αθώοι και δεν έχουν καμία σχέση με το περιστατικό αυτό. Οσοι από το ΚΚΕ κάνουν καταγγελίες είναι ψεύτες και συκοφάντες. Αυτή τη στιγμή αθώοι πολίτες έχουν προσαχθεί σε αστυνομικά τμήματα».

Τα ίδια ως ανωτέρω αναφέρουν και οι Παναγιώταρος και Κασιδιάρης στο βίντεο No 15 του καταλόγου μας, με τίτλο: «Χρυσή Αυγή -Πολιτική Εκπομπή Χρυσής Αυγής #23» (αναρτημένο https://youtube. com, κανάλι: greekpolitics), υβρίζοντας τα θύματα με τον χαρακτηρισμό «οι άνθρωποι είναι νούμερα και γελοίοι».

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει χωρίς αμφιβολία ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής συνολικά διέψευδε την επίθεση στο ΠΑΜΕ, συκοφαντώντας ταυτόχρονα τα θύματα και τους φορείς τους (ΠΑΜΕ, ΚΚΕ). Αυτό το πάθος διάψευσης της ηγεσίας, πέραν από την επιβράβευση των συμμετεχόντων στην επίθεση μελών τους, αποδεικνύει ταυτόχρονα και τη γνώση της ηγεσίας για την επίθεση. (Ενώ γνωρίζουν το επεισόδιο -βλ. πχ. Ιωάννης Λαγός sms κ,λπ.- όλοι μαζί, ηγεσία, η εφημερίδα τους κ,λπ., προσπαθούν να το διαψεύσουν με κάθε τρόπο.)

Οι παραπάνω διαψεύσεις της Χρυσής Αυγής (που έχουν καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος) που λειτούργησαν ως επιβράβευση και απόλυτη στήριξη και κάλυψη των δραστών αποδεικνύεται και από μια μεταγενέστερη δήλωση της Χρυσής Αυγής (19.11.2016) με αφορμή επίθεση αντιεξουσιαστών κατά Γερμενή (χτύπημα με σιδηρολοστό στο κεφάλι) που χαρακτήριζαν ως «καραμπινάτη απόπειρα ανθρωποκτονίας». Λένε εκεί, φωτογραφίζοντας έτσι τους εαυτούς τους στην υπόθεση του ΠΑΜΕ, των Αιγύπτιων, του Παύλου Φύσσα, κ.λπ.): «Καλούμε τα κόμματα του “συνταγματικού τόξου” να καταδικάσουν την άνανδρη δολοφονική επίθεση. Η μη καταδίκη της, όπως έγινε και στο παρελθόν σε ανάλογες επιθέσεις, αλλά και οι πανηγυρισμοί στα μισθωμένα από αυτούς μέσα ενημέρωσης, αποδεικνύουν τη συνενοχή τους στα εγκλήματα κατά του Λαϊκού Συνδέσμου».

6) Τι προέκυψε από τα αναγνωσθέντα έγγραφα για το βράδυ της επίθεσης

Τέλος, από τα sms και τις κλήσεις που αναγνώσθπκαν, προέκυψε ότι το βράδυ της επίθεσης ο I. Λαγός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τουλάχιστον δύο εκ των αυτουργών. Ακόμη, από την απομαγνητοφώνπση της συνομιλίας Λαγού - Δεβελέκου που έλαβε χώρα λίγο μετά την επίθεση, που δημοσιεύτηκε στην «Εφ.Συν.» (12.9.2014) και αναγνώσθηκε στο δικαστήριο, προκύπτει η άμεση γνώση της ηγεσίας. Εκεί ο Λαγός αναφέρει: «ισοπεδωθήκανε και τα 45 άτομα που ήταν εκεί πέρα, τους λιώσανε, τους λιώσανε [...] Τους λιώσανε φίλε, 45 άτομα, δεν ξέρανε, λέει, από πού να φύγουνε, τους βαράγανε 10 λεπτά [...] έγινε κόλαση σου λέω φίλε, έγινε ισοπέδωση, ισοπέδωση [...] έχουν τρομοκρατηθεί» και στο ερώτημα του Δεβελέκου «Οι Περαματιώτες θα πάνε και πουθενά αλλού τώρα, αφού έχουνε πάρει φόρα, θα πάνε και σε κάνα άλλο στέκι, πουθενά εκεί γύρω, ε;;», ο Λαγός απαντά «Οχι, όχι, όχι, εντολή να διαλυθούνε, ρε φίλε, να πάνε σπίτια».

Ο I. Λαγός μόλις δημοσιοποιήθηκε η παραπάνω συνομιλία του, έστειλε επιστολή από τη φυλακή (με την ίδια ημερομηνία 12.9.2014) με την οποία δεν αμφισβητεί το περιεχόμενο της συνομιλίας, απλώς επιχειρεί να το ερμηνεύσει προς όφελος του ανεπιτυχώς. Ομως ψεύδεται, λέγοντας ότι οι κομμουνιστές επιτέθηκαν σε κάποιους χρυσαυγίτες και ότι έγινε συμπλοκή και χτύπησαν κάποιοι εκατέρωθεν, ψεύδεται λέγοντας ότι σχολιάζει το συμβάν που του μεταφέρθηκε ΜΕΤΑ το περιστατικό, γιατί εκτός των άλλων γνώριζε από πριν την επίθεση (βλ. 3 μηνύματα στον Πατέλη), όσο και κατά την επίθεση (μηνύματα «τους μακελέψαμε, τους τρέχουν οι δικοί μας τώρα», που όταν έστελνε την επιστολή δεν είχαν ακόμα δημοσιοποιηθεί), ψεύδεται λέγοντας ότι δεν υπάρχει εντολή του, γιατί τάχα έμαθε ΜΕΤΑ τι είχε συμβεί, ψεύδεται λέγοντας ότι οι ΠΑΜίτες ήταν 45 και οι χρυσαυγίτες .

Είναι τέτοια τα ψεύδη του I. Λαγού που ενώ από τα ανωτέρω προκύπτει ότι γνώριζε από πριν την επίθεση, όπως και όλη η ηγεσία όπως έχει αποδειχθεί από προηγούμενους σχολιασμούς, εν τούτοις σε συνέντευξή του στο «Καρφί» (10.5.2015) αναφέρει μεταξύ των άλλων: «Εν συνεχεία, όταν το έμαθα εγώ μετά από λίγες ώρες...».

Δεν υπάρχει λοιπόν καμία αμφιβολία για τον σχεδίασμά, την οργάνωση και την υλοποίηση της επίθεσης από Τάγμα Εφόδου της Τοπικής Περάματος της Χρυσής Αυγής, με απόλυτη γνώση της ηγεσίας της.

   Δίκη Χρυσής Αυγής - Σχολιασμοί Θανάση Καμπαγιάννη
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΙΣΤΟΡΙΑ - ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger