Αρχική » » Εγκληματίες και προδότες Μέρος 2ο

Εγκληματίες και προδότες Μέρος 2ο

{[['']]}

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Φασιστικές ’Οργανώσεις

Με την είσοδο των καταχτητών στη Χώρα μας η πέμπτη φάλαγγα πέρασε οργανωμένα στην υπηρεσία τους. Δημιουργεί επίσημα τις οργανώσεις της που εξυπηρετούν τους καταχτητές.

Ο Φέλιξ Αππελ (Ευτύχιος Απελής) Γερμανός παλιός πράκτορας στη χώρα υπήκοος μας που έκανε τον περιηγητή και παραγγελιοδόχο μαζεύει στο Γραφείο του της  οδού Ομήρου τον Κόρκα, το Ματούση, το Χατζηκυριάκο, τον Κορωναίο το Μανιατάκη, τον Παντελόγλου κ. ά. που δημιουργούν την οργάνωση των πρωτοπόρων της Νέας Ευρώπης με αρχηγό το Ματούση.

Τους παραχωρείται οίκημα στην οδό Σπύρου Τσαγγάρη. Η ΟΠΝΕ οργανώνει αστυνομική ομάδα από κοινούς εγκληματίες απ' τον Παπαφώτη, το Φράγκου, τους Μαντάδες, τον Παπαγρηγοράκη, τους διερμηνείς και βασανιστές της  Γκεστάπο Κωσταντινίδηδες και άλλους εγκληματικούς τύπους.

Η δράση της οργάνωσης αυτής είναι η προδοσία, η ανακάλυψη όπλων, η κατασκοπεία. Η προσπάθειά της να πιάσει βάση μέσα στο λαό και να δημιουργήσει ένοπλες ομάδες για λογαριασμό των καταχτητών απέτυχε πανηγυρικά και πνίγηκε μέσα στο βαθύ μίσος του Λαού. Διαλύθηκε έπειτα από  λιγόμηνη ζωή σαν οργάνωση και τα μέλη της πέρασαν στην υπηρεσία της Γκεστάπο και συνετίζουν την προδοτική τους δράση. Οι Παπαγρηγοράκηδες, Μαντάδες και Πατεράκης είναι σήμερα από τα ποιο απαίσια όργανα της Γκεστάπο μέσα στην Ειδική Ασφάλεια. 

Ό γνωστός Ταγ/χης Μανιατάκης που στο Aλβανικό Μέτωπο έμεινε ασύδοτος να κάνει Ιταλόφιλη προπαγάνδα στο Στρατό μας είναι τώρα υπασπιστής του Στουτιά και Παπαδόγκωνα που εκστρατεύουν υπό την καθοδήγηση των Γερμανών στην Πελοπόννησο.

Αλλοι γνωστοί πεμπτοφαλαγγίτες σαν τον Αγήνορα, το Δανάλη, το Σινική, το Μπουντάκη, τον Καζαντζή πρωτοστατούν στην οργάνωση «Φίλοι του Χίτλερ», που δρούσε επίσημα στη χώρα μας από το 1933. Αυτοί κυρίως οργανώνουν τις ομάδες της Γερμανικής κατασκοπείας σ’ όλη την Ελλάδα, δουλειά που με επιτυχία έκαναν και ατό παρελθόν.
Πολλά δίχτυα της Γερμανικής κατασκοπείας έχουν την πηγή τους από τη δράση της οργάνωσης των «φίλων του Χίτλερ».

Η ΕΣΠΟ με τους παλιούς πράκτορες των Γερμανών γιατρούς Τσόλκα και Στεροδήμο τον Τριαντόπουλο, Γαβαλά, Βελόπουλο κ. ά. σαν αρχηγούς κατορθώνει να τραβήξει στις γραμμές της και στην υπηρεσία των Ιταλών και Γερμανών μερικές εκατοντάδες από αλήτες στις συνοικίες. Οι καταχτητές μεταχειρίζονται τα όργανα αυτά για να κάνουν συλλήψεις και να χτυπούν το αναπτυσσόμενο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα.
Ο Ταγ/χης Βελόπουλος μαζί με το γιο του εργάζονται ακούραστα για να στρατολογούν χαφιέδες για λογισμό της Γκεστάπο και ιδιαίτερα στρατολογούν αλήτες που  ντύνονται με Γερμανικές στολές και εκπαιδεύονται στρατιωτικά. Τα μέλη της ΕΣΠΟ προπαγανδίζουν στις συνοικίες και ψαρεύουν εργάτες για τη Γερμανία.

Παράλληλη δράση αναπτύσσει η οργάνωση ΟΕΔΕ με αρχηγούς τον Ξηροτύρη, Παναγιωτόπουλο και Παντελόγλου. Η οργάνωση αυτή διοικείται κατ’ ευθείαν από Γερμανούς Αξιωματικούς της Γκεστάπο.
Ο Ταγματάρχης Βίλς σχηματίζει μέσα από τα μέλη της οργάνωσης ΟΕΔΕ μαχητικές ομάδες που τις χρησιμοποιούν οι Γερμανοί στις επιδρομές τους για συλλήψεις, έρευνες και εκτελέσεις. Επίσης ομάδες της οργάνωσης αυτής τις εκπαιδεύουν ειδικά για δυναμιτιστές.

Ο Παντελόγλου, ο Λελούδας, ο Κύπριος, ο Σιμάτος, ο Παπαφώτης, ο Ζερβός, ο γιατρός Πετεινάρας, ο Μπούγαλης ο Φράγκου έχουν σημειώσει μια δράση πού ξεπερνάει κάθε προηγούμενο σε αγριότητα και εγκληματικότητα.
Σε στενή συνεργασία με την Ειδική ασφάλεια και τη Γκεστάπο βασανίζουν, σκοτώνουν κρεμούν τους λαϊκούς αγωνιστές. 

Ο Ξηροτύρης που έπεσε στα χέρια των Ανταρτών μας αποκάλυψε μεταξύ των άλλων τη στενή συνεργασία που η οργάνωση αυτή είχε με το Γονατά.  Επίσης αποκάλυψε και τα σχέδια δυναμιτιστικών αποπειρών και της δολοφονίας του Αρχιεπισκόπου που ετοίμαζε για να τα αποδώσουν υστέρα στο ΕΑΜ. Μα εκείνο που είναι το πιο χαρακτηριστικό για την οργάνωση αυτή είναι τούτο. Ο υπαρχηγός της Παναγιωτόπουλος αποσπάστηκε απ’ αυτήν και πήγε στην Ειδική Ασφάλεια με το βαθμό Μοιράρχου σαν καθοδηγητής της πολιτικής Αστυνομίας του ΕΔΕΣ. Ετσι επισφραγίζεται η στενή συνεργασία των ανοιχτά Γκεσταπίτικων οργανώσεων με την οργάνωση του ΕΔΕΣ. 

Αν και έχουμε πολυάριθμα παραδείγματα στενής συνεργασίας Γερμανών-φασιστικών οργανώσεων με πολλές που θέλουν να εμφανίζονται σαν εθνικές και φιλοσυμμαχικές, το αναφέρουμε σαν χτυπητό παράδειγμα που δείχνει τη στενή αλληλεξάρτηση, την κοινή καθοδήγηση και την ενιαία δράση Γκεσταπίτικων καί ορισμένων  «Εθνικών οργανώσεων». Μαζί  με τον Παναγιωτόπουλο δεκάδες μέλη της ΟΕΔΕ ανήκουν στον ΕΔΕΣ και την Ειδική Ασφάλεια . Οι πόροι της ΟΕΔΕ δίνονται κατ’ εντολή των Γερμανών από τον Τσιρονίκο και από τους Χατζηκυριάκο και Ευταξία και άλλους κεφαλαιοκρατικούς κύκλους
Τα μέλη τους επιπροσθέτως εφοδιασμένα με γερμανικές ταυτότητες πλιατσικολογούν όπου μπαίνουν για έρευνες, ληστεύουν στο δρόμο διαβάτες, εκβιάζουν και έχουν καταντήσει σωστή Κοινωνική μάστιγα. 

Αναφέρουμε ακόμη την οργάνωση του Ριζόπουλου με τον τίτλο «Εθνικός Συνασπισμός Αντικομμουνιστικών οργανώσεων ΕΣΑΟ» που έχει μερικές τρομοκρατικές ομάδες στη διάθεση της Γκεστάπο και παρουσιάζει ανάλογη δράση με την OΕΔΕ. Είναι χαρακτηριστικό πως με τον Ριζόπουλο συνεργάζεται ο άλλοτε Δ/ντής της Αστυνομίας Πόλεων Βασιλόπουλος που παράλληλα με τη Γκεσταπίτικη δράση του , εδώ παίζει ένα πολύ ύποπτο παιγνίδι, σε σύνδεση με γνωστούς αντιλαϊκούς κύκλους που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Μα η οργάνωση εκείνη που διεκδικεί την αρχηγία όλων των φασιστικών οργανώσεων και παρουσιάζεται και με πολιτικό πρόγραμμα έτοιμη να αναλάβει και τη διακυβέρνηση της χώρας ακόμα είναι η οργάνωση των ΕΕΕ. Αυτή δεν φτιάχτηκε με την είσοδο των καταχτητών στη χώρα μας. Ήτανε ο επίσημος φορέας της Χιτλερικής πανούκλας πολλά χρόνια πριν στην Ελλάδα χάρις στην υποστήριξη ορισμένων Κυβερνήσεων από τα 1930 και δώθε. 

Μη μπορώντας ποτέ να ριζώσει σαν οργάνωση και σαν κόμμα προπολεμικά, πνιγμένη μέσα στην περιφρόνηση και το μίσος του Αντιφασιστικού Λαού μας βρήκε την ευκαιρία να ζωντανέψει με την είσοδο των Γερμανών και με την υποστήριξή τους. Πρόσφερε στον καταχτητή μεγάλες υπηρεσίες ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη. Αρκεί να θυμήθηκε την παλιά δόξα των Πογκρόμ που εφάρμοζε παλαιότερα ενάντια στους Εβραίους στη Θεσσαλονίκη και βρήκε την ευκαιρία να βοηθήσει τ’ αφεντικά της στη ληστεία και εξολαθρεμό 60 χιλιάδων Εβραίων.
Παράλληλα οργάνωσε στη θες/νίκη ορδές γκεσταπίτικες ένοπλες και άσκησε εκεί μια ξέσκεπη τρομοκρατική δράση κατά του Λαού. Χιλιάδες πολίτες παραδόθηκαν στο μαχαίρι του Γερμανού δήμιου στη θες/νίκη από τα μέλη της οργάνωσης αυτής.

Οι εκατονταρχίες του Πούλου που οργιάζουν στη Μακεδονία σε συνεργασία με τους Γερμανούς και Βουλγάρους καταχτητές είναι δημιούργημα της οργάνωσης ΕΕΕ. Κι' ακόμη μερικοί στρατιωτικοί και πολιτικοί έχουν θράσος να στέλνουν υπομνήματα και προς τους συμμάχους ακόμα και να χαρακτηρίζουν την κίνηση των ΕΕΕ και των ορδών του Πούλου σαν κίνηση εθνική.

Εχουμε ύπ’ όψει μας και το υπόμνημα του Χαβίνη στον προδότη Ράλλη σχετικά με τον κίνδυνο που διατρέχει η Μακεδονία μας από τη δράση των κομμουνιστικών στοιχείων και που συνιστά, σαν να ήταν ανάγκη να το συνιστά, την ενίσχυση της Εθνικής δράσης των τριεψιλίτικων ομάδων του Πούλου.

Με την εγκατάσταση του αρχηγού της οργάνωσης Γούλα στην Αθήνα η Γκεσταπίτικη δράση των ΕΕΕ επεκτείνεται  Το επιτελείο της αποτελείται από τους πεμπτοφαλαγγίτες στρατηγούς Μπάκο, Σκλαβούνο, Καβράκο, Σκυλακάκη και από τους γνωστούς Συνταγματάρχες Παπαδόγκωνα, Κουρκουλάκο. Σουλιώτη κ.α.
Κάτω από την αμέριστη υποστήριξη των Γερμανών της Κυβέρνησης και ορισμένων πολιτικών Αρχηγών σαν τον Γονατά, αρχίζουν την οργάνωση των ανεξάρτητων ταγμάτων της Πελοποννήσου υπό τον Παπαδόγκωνα.

Στη βιβλιοθήκη της Βουλής με το Φούφα, γνωστό πεμπτοφαλαγγίτη, γίνονται συσκέψεις του επιτελείου και εκεί μελετούν τα σχέδια της εκστρατείας. Στα γραφεία της οργάνωσης οδού Σίνα 8 οι Γερμανοί ξεφορτώνουν συνέχεια όπλα και Ιματισμό για τους στρατολογούμενους αλήτες που παίρνουν μέρος στην εκστρατεία. Βιομήχανοι και έμποροι ενισχύουν τις προσπάθειες του Γούλα και τον επισκέπτονται συχνά στο ιδιαίτερο γραφείο του της οδού Σκουφά.
Ακόμα και ομάδες Πολιτικών υπό τον Σπύρο Μπότσαρη, που ηγείται και αυτός Σοσιαλιστικής οργάνωσης λαϊκής σωτηρίας, υποβάλει υπομνήματα συνεργασίας με το Γούλα. Ο περίφημος Βουλπιώτης κάθε απόγευμα καθιερώνει ειδική εκπομπή προπαγάνδας από το ραδιοφωνικό σταθμό για τα ΕΕΕ. Τελευταία η εφημερίδα «Ακρόπολις» γίνεται επίσημο όργανο των ΕΕΕ. Και ιδιοκτήτες και διευθυντής της με τη χήρα Βουτσινά, και τώρα γυναίκα του Σταυλάρχη του Βασιλιά Λεβίδη, δέχονται να γίνουν πληρωμένα επίσημα όργανα των EEΕ και της Γκεστάπο.

Όλες οι άλλες φασιστικές οργανώσεις παρά τη θέλησή τους να μείνουν ανεξάρτητες για να εξασφαλίζεται έτσι η μάσα των αρχηγών έγιναν παραρτήματα των ΕΕΕ και μάλιστα με το ζόρι.
Η πρώτη εκατονταρχία κατά το σύστημα Πούλου Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε με επικεφαλής τον κοινό εγκληματία Π. Βουτσά και στους δρόμους βρίσκονται συχνά σκοτωμένοι ή κρεμασμένοι λαϊκοί αγωνιστές με καρφιτσωμένη στο στήθος επιγραφή «είμαι κομουνιστής, ντρόπιασα την  Ελλάδα  ΕΕΕ», περίπτωση Δήμου Κοσμά, Δημ. Μουζενίδη, Ρίζου, καθηγητή Μαυρομμάτη κ. ά.

Το ίδιο δολοφονικό σύστημα ακολουθούν τα ΕΕΕ στη Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα που έχουν σχηματίσει ένοπλες συμμορίες εξοπλισμένες από τους Γερμανούς.  Η τρομοκρατία στις πόλεις αυτές φτάνει στο σημείο να σκοτώνονται χωρίς προειδοποίηση οι Ελληνες όταν αφηρημένοι περπατούν με τα χέρια στις τσέπες, πράγμα που απαγορεύουν από φόβο τα καθάρματα των ΕΕΕ. ΟΙ κρεμάλες στις πόλεις αυτές είναι καθημερινό φαινόμενο.

Τα EΕE είναι η τελευταία εφεδρεία των Γερμανών στη Χώρα μας όταν η Κυβέρνηση του Ράλλη υπό την καθοδήγηση του Γονατά και των γνωστών κύκλων του Εξωτερικού, δεν θα μπορεί ποια να ξεγελάει ούτε έναν Ελληνα πώς ότι κάνει, γίνεται κατ’ επιταγήν των Μεγάλων μας Συμμάχων που τους ανάθεσαν, καθώς ισχυρίζονται, να εξοντώσουν το Ε.Α.Μ. δηλαδή τα 9/10 του αγωνιζόμενου ηρωικά για τη λευτεριά του Ελληνικού λαού.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΙΣΤΟΡΙΑ - ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger