Αρχική » » Παραλληλισμοί

Παραλληλισμοί

{[['']]}

Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε στον «Ριζοσπάστη»  το 1944. Αν το διαβάσει κανείς ασυναίσθητα κάνει παραλληλισμούς με τα σημερινά καθάρματα και προδότες που και τώρα σφαγιάζουν κάθε κατάκτηση και κάθε δικαίωμα του ελληνικού λαού που έχει αποκτηθεί με αίμα,  υπηρετώντας όχι ένα μοναρχοφασιστικό καθεστώς   όπως τότε αλλά την σημερινή χούντα Κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ. 
 «Στην ελεύθερη Αθήνα οργιάζει ακόμα η 5η φάλαγγα! Μέσα στην ελεύθερη Αθήνα οι προδότες έχουν ακόμα τα στρατόπεδά τους. 
Οι δήμιοι Παπαγιανόπουλος, ταγματάρχης, Συμανάκης, μοίραρχος, ο διαβόητος Μεϊμάρης είναι στην σχολή χωροφυλακής.  Οι δυο Πανωλιάσκοι, ο αρχιβασανιστής Μόρφης, κόβουν βόλτες στον περίβολό της. Εκεί είναι και ο ταγματάρχης της Χωροφυλακής Μανωλέας που σκότωσε πίσω απ’ την σχολή 17 Ελληνες. Πλήθος καθάρματα και προδότες μαζεύτηκαν και τρομοκρατούν την περιοχή. Στις 22 τρεις οπλισμένοι Χωροφύλακες από τη σχολή πιάσαν τον Γιάννη Κουφάκη και τον απειλούσαν να τον σφάξουν. Ο αρχιβασανιστής Δηλαβέρης τρομοκρατεί τη συνοικία "Διαβολόρευμα". 
 Οι Χίτες στο Θησείο αποθρασύνθηκαν. Στις 24 το βράδυ έκαναν καινούργιες δολοφονικές απόπειρες. Στο σπίτι του Παπαγεωργίου μεταφέρουν όπλα. Απειλούν να σφάξουν όλον τον κόσμο στα Πετράλωνα. Ένα κάθαρμα των Ες Ες, Ηλίας Γεωργόπουλος,  που πιάστηκε και απολύθηκε, ξαναγύρισε στο Θησείο και απειλεί να σφάξει κι αυτός. Μια οπλισμένη ομάδα από Χίτες έφτασε προχτές ως την οδό Χαρ. Τρικούπη και προκαλούσε τον κόσμο. Στην οδό Ηρώδου του Αττικού μένουν οπλισμένοι οι αξιωματικοί των ταγμάτων Μπιλιασκιώτης, Σοφός, Παπαδάκης και Λεβέντης μαζί με μια ομάδα ταγματασφαλήτες. Ως πότε οι προδότες θα μένουν οπλισμένοι μέσα σε οχυρωμένα στρατόπεδα για να τρομοκρατούν το λαό και να τον απειλούν;».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΙΣΤΟΡΙΑ - ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger