Αρχική » » Τάσος Κατιντσάρος: Από την Απριλιανή δικτατορία και τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα (Βίντεο)

Τάσος Κατιντσάρος: Από την Απριλιανή δικτατορία και τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα (Βίντεο)

{[['']]}
Καλεσμένος σε εκπομπή του ρ/σ «Στο Κόκινο 105,5» ο σύντροφος Τάσος Κατιντσάρος ξεδίπλωσε τις αναμνήσεις του από την χούντα, και τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης όπως τα έζησε σαν στέλεχος τότε της Κ.Ο Μαχητής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον 16χρονο τότε μαθητή Ισίδωρο (Σιδέρης) Ισιδωρόπουλος, μέλος της Κ.Ο. Μαχητής, που κολλούσε αφίσες για την –απαγορευμένη από την κυβέρνηση Καραμανλή- συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς του ’76 στην πλατεία Κοτζιά που οργάνωναν συνδικαλιστές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς της εποχής. Πλακώσανε οι μπάτσοι, τον κυνήγησαν να τον συλλάβουν και, στην προσπάθειά του να διαφύγει από τους διώκτες του παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Άφησε την τελευταία του πνοή την άλλη μέρα στο νοσοκομείο.

 Συγκλονιστική ήταν η κηδεία του Σιδέρη που έγινε στα Σούρμενα μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αγωνιστικότητας. Τρεις μέρες μετά η Κ.Ο. Μαχητής οργάνωσε μεγάλη μαχητική διαδήλωση και πορεία στη βουλή. Η πορεία απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή που είχε παρατάξει τις αύρες. Μπροστά στη μαχητικότητα των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα: «Κάτω η Νέα Τρομοκρατία», «Σιδέρη ζεις, εσύ μας οδηγείς», «Ένας στο χώμα χιλιάδες στον αγώνα», «Έπεσε για την Κοτζιά, την Πρωτομαγιά», οι αύρες αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΙΣΤΟΡΙΑ - ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger