Αρχική » » Β.Ι. Λένιν: Τα άμεσα καθήκοντα της Σοβιετικής εξουσίας

Β.Ι. Λένιν: Τα άμεσα καθήκοντα της Σοβιετικής εξουσίας

{[['']]}
 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 "Με την ειρήνη που πετύχαμε - όσο κι αν είναι επαχθής και ασταθής - η Σοβιετική Δημοκρατία της Ρωσίας αποχτά για ορισμένο χρονικό διάστημα τη δυνατότητα να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της στη σπουδαιότερη και δυσκολότερη πλευρά της σοσιαλιστικής επανάστασης, και συγκεκριμένα στο οργανωτικό καθήκον" (Από την έκδοση)

H Ρωσική Σοσιαλ-Δημοκρατία έχει δηλώσει επανειλημμένα το άμεσο πολιτικό καθήκον ενός Ρωσικού εργατικού κόμματος να είναι η ανατροπή της απολυταρχίας,το επίτευγμα της πολιτικής ελευθερίας. Αυτό διατυπώθηκε πριν δεκαπέντε χρόνια από τους αντιπροσώπους της Ρωσικής Σοσιαλ-Δημοκρατίας -- τα μέλη της ομάδας Χειραφέτησης της Εργασίας. Επιβεβαιώθηκε πριν δυόμιση χρόνια από τους εκπροσώπους των Ρωσικών Σοσιαλ-Δημοκρατικών οργανώσεων που,την άνοιξη του 1898, ίδρυσαν το Ρωσικό Σοσιαλ-Δημοκρατικό Εργατικό Κόμμα.
Παρά αυτές τις επανειλημμένες διακυρήξεις, εντούτοις, η ερώτηση των πολιτικών καθηκόντων της Σοσιαλ-Δημοκρατίας στη Ρωσία είναι σημαντική πάλι σήμερα. Πολλοί εκπρόσωποι του κινηματός μας εκφράζουν την αμφιβολία ως προς την σωστότητα της προαναφερθείσας λύσης της ερώτησης. Β.Ι. Λένιν
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΙΣΤΟΡΙΑ - ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger