Αρχική » » Απ' το 1945 στο σήμερα

Απ' το 1945 στο σήμερα

{[['']]}

«Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στον ελληνικό λαό, που έχει όλη την δύναμη και την θέληση να αποτρέψει τον κίνδυνο που τον απειλεί. Και ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ. Δεν αποκλείεται ο τυχοδιωκτισμός των φασιστών τρομοκρατών να τους οδηγήσουν, όπως έχουμε άλλωστε πληροφορίες, σε προκλήσεις και τυχοδιωκτικές ενέργειες. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΊ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ».

 Αυτά έγραφε ο «Ριζοσπάστης» πρωτοσέλιδα, το 1945. Τότε σαν «φασίστες- τρομοκράτες» κατονόμαζε τα μέλη της οργάνωσης «Χ» που τα χαρακτήριζε «αποθρασυνόμενους συμμορίτες από την κυβερνητική υποστήριξη» και συμπλήρωνε στο ρεπορτάζ του: «Ορδές Χιτών με την μάσκα των αγανακτισμένων πολιτών ξεχύνονται σε όλα τα σημεία της Αθήνας, βασανίζουν, διαπομπεύουν γυναίκες και άντρες».

 Υπάρχουν, λέτε, ομοιότητες με αυτά που περιγράφει ο «Ριζοσπάστης» το 1945 με την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, τηρουμένων, φυσικά, των αναλογιών; Δηλαδή να υπάρχουν σήμερα θαυμαστές της προδοτικής οργάνωσης της φασιστικής δεξιάς «Χ», οι οποίοι ήταν και λάτρεις του Χίτλερ, και οι ίδιοι αντί να βάζουν στο στόχαστρο τους δημοκρατικούς πολίτες όπως τότε, τώρα να «ανακαλύπτουν», «νέους εχθρούς», στα πρόσωπα των μεταναστών που βρέθηκαν στην χώρα μας οδηγημένοι απ’ τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την υπερεκμετάλλευση των χωρών τους από τα μονοπώλια;

 Πληροφοριακά πάντως να πούμε ότι τότε υπήρχε η Ο.Π.Λ.Α και έδινε την πρέπουσα απάντηση σ’ αυτά τα φασιστοτσογλάνια.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΙΣΤΟΡΙΑ - ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger