Αρχική » » «Αποκάλυψη του αστικού παραδείσου»

«Αποκάλυψη του αστικού παραδείσου»

{[['']]}

Το πρωτοσέλιδο με το οποίο κυκλοφορούσε ο «Ριζοσπάστης» στις 11/8/1931 το οποίο τιτλοφορούσε: «Αποκάλυψη του αστικού παραδείσου» και το ρεπορτάζ υπέγραφε ο Θανάσης Κλάρας –ο μετέπειτα θρυλικός πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, Αρης Βελουχιώτης.

«Οι ανήθικοι αυτοί που έχουν λερωμένη τιμή, μιλάν για ηθική και συκοφαντούν του κομμουνιστές πώς θα χαλάσουν την οικογένεια. Ξεσκίζουμε τον οχετό της ανηθικότητας, της λέρας των εκμεταλλευτών της φτωχολογιάς. Μετά τον Αλεξανδρή, υπουργό επί της γεωργίας, νέος άσσος της αστικής ηθικής, ο υπουργός δικαιοσύνης. Ο Αβραάμ αποκαλύφθηκε, συλληφθείς επ’ αυτοφώρο με το βουλευτή Αιγίνης Χατζή και με δυο ναύτες στην αγία Παρασκευή».

Αποκάλυπτε, λοιπόν, με τα γραφόμενα του ο Θ. Κλάρας: «Ο κ. Αβραάμ είναι κίναιδος, δηλαδής μπινές» ο οποίος «συνελήφθη επ' αυτοφώρω σ' ένα σεπαρέ έξω από την Αγία Παρασκευή μαζί με τον βουλευτή Αιγίνης Χατζή, κίναιδο κι αυτόν, και με δυο ναύτες να εκτελούν το ηθικό τους έργο. Τους έπιασαν μ' άλλα λόγια καβάλα, όπως λέει ο εργάτης και ο χωρικός».

Εντάξει, ομοφοβικές αντιλήψεις είναι αυτές και δεν μπορείς χρησιμοποιώντας τις,  να κάνεις πολιτική κριτική στο πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι το κείμενο του Θ.Κ γραφόταν το 1931 τότε που η «ηθική» ήταν απ’ τα κύρια εργαλεία στο οπλοστάσιο των αστικών κυβερνήσεων ενώ στους κομμουνιστές χρέωναν τα χίλια μύρια σ’ αυτή την κατεύθυνση. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΙΣΤΟΡΙΑ - ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger