Αρχική » » 2 Βίντεο στην μνήμη του Σωτήρη Πέτρουλα

2 Βίντεο στην μνήμη του Σωτήρη Πέτρουλα

{[['']]}
Με τη συμπλήρωση 47 χρόνων από τη δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα, μεταδόθηκε από τον ρ/σ μας η σχετική εκπομπή με τον Μάκη Παπούλια.

 Συμμαθητής στο νυχτερινό και στην ΑΣΟΕΕ, φίλος και συναγωνιστής του Σωτήρη Πέτρουλα ο Μάκης Παπούλιας, μίλησε στο διαδικτυακό ραδιοσταθμό μας στη σειρά των εκπομπών «Το βάθος του ουρανού είναι κόκκινο»: Για την εποχή της καραμανλικής τρομοκρατίας, τους μεγάλους αγώνες της Αριστεράς, για τη νύχτα της δολοφονίας του αγωνιστή και πολλά άλλα.

 Θυμίζουμε με την ευκαιρία ότι ο τίτλος της εκπομπής μας είναι δανεισμένος από την ταινία – ντοκιμαντέρ του 1977 «Το βάθος του ουρανού είναι κόκκινο». Ο δημιουργός της Κρις Μαρκέρ πέθανε χθες σε ηλικία 91 ετών, ανήμερα των γενεθλίων του -29 Ιουλίου.

 Επειδή πολλοί ακροατές μας δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την εκπομπή για τον Σωτήρη Πέτρουλα,  μπορεί επίσης κανείς να την ακούσει στο πρώτο από τα δύο βίντεο που παραθέτουμε. Το δεύτερο βίντεο το δημιουργήσαμε χρησιμοποιώντας οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα που μας πρόσφερε ο Μάκης Παπούλιας από το προσωπικό του αρχείο. Τον ευχαριστούμε για άλλη μια φορά.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΙΣΤΟΡΙΑ - ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger